Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

Τέλος στη χρηματοδότηση μαθητών στις εκπαιδευτικές Ολυμπιάδες

Σοκ. Νέο ψαλίδι στην αριστεία βάζει το υπουργείο Παιδείας, καθώς κόβει την χρηματοδότηση για συμμετοχή των ελλήνων μαθητών στις εκπαιδευτικές Ολυμπιάδες.

Ειδικότερα, το υπουργείο σταματά την χρηματοδότηση των επιστημονικών ενώσεων για να συμμετάσχουν οι έλληνες μαθητές σε Διεθνείς ή Βαλκανικές ολυμπιαδές. Σε χθεσινό έγγραφο του προς τις ενώσεις Μαθηματικών (ΕΜΕ), Χημικών, Φυσικών, Επιστημόνων Η/Υ και Πληροφορικής, Βιοεπιστημόνων, Αστρονομίας και Διαστήματος και τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομπορικής και Επιστήμης, ο Γ.Γ. Δημήτρης Χασάπης ανακοινώνει ότι «το υπουργείο αδυνατεί να καλύψει δαπάνες μετάβασης ή συμμετοχής σε Διεθνείς ή Βαλκανικές Ολυμπιαδων λόγω περικοπών συνεπεία της δημοσιονομικής συγκυρίας» και τους προτρέπει να αναζητήσουν χορηγίες.

Πρόκειται για διαγωνισμούς η συμμετοχή στους οποίους αφορά μόνο τα εισιτήρια των αποστολών και σύμφωνα με στελέχη της ΕΜΕ το συνολικό ποσό δεν ξεπερνά τα 50.000 ευρώ ετησίως. Αντίθετα, αποτελούν ευκαιρίες οι έλληνες μαθητές να ασκηθούν σε συνθήκες διεθνούς αριστείας και να βραβευθούν για τα σχολικά επιτεύγματά τους. Το αποδεικνύουν οι έως τώρα διακρίσεις των ελλήνων μαθητών.

Τέλος, ο κ. Κουράκης αποφάσισε την αναστολή εφαρμογής των νέων προγραμμάτων σπουδών για τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου από το 2015-16. Στελέχη του υπουργείου ανέφεραν στην «Κ» ότι η απόφαση δεν έχει κόστος, κάτι που θα συνέβαινε σε περίπτωση κατάργησής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.