Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Ένας 41χρονος πολιτικός μηχανικός κηρύσσει τον πόλεμο στους server και την ηλεκτρονική ψηφοφορία στα ΑΕΙ

Αφήστε στην άκρη ότι είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας. Δείτε τον ως ένα νέο άνθρωπο 41 ετών που σπούδασε πολιτικός μηχανικός και έλαβε το μεταπτυχιακό του πριν 12 χρόνια κι όχι πριν από 120.

Αυτός ο 41χρονος είπε σήμερα στη Βουλή σχετικά με την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την εκλογή πρυτάνεων στα ΑΕΙ της χώρας:

Είμαι της άποψης ότι η χρήση τεχνολογίας να μπει στη ζωή μας, αλλά αν είναι έτσι να καταργήσουμε τα παραβάν κλπ και τότε να ψηφίζουμε όλοι από το laptop μας. Με την ηλεκτρονική ψηφοφορία αφήνονται τα ηλεκτρονικά ίχνη, μπορεί να είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, δεν διασφαλίζεται το απόρρητο. Δεν υπάρχει κάποιος να μετρά τους ψήφους, αλλά ένας σερβερ.
Δεν είμαι ο πλέον αρμόδιος στις θεωρίες περί προδοσίας και δοσιλόγων. Οι ειδικοί του θέματος στελεχώνουν τη σημερινή κυβέρνηση. Είμαι όμως απολύτως βέβαιος ότι τη χώρα κυβερνά ένας άλλου τύπου «προδότης», ένας προδότης της γενιάς του και των νέων ανθρώπων που τον πίστεψαν κι αυτό είναι πολύ πιο επικίνδυνο.

Μας κυβερνούν αυτάρεσκα -λειτουργικά- αμόρφωτοι πτυχιούχοι που φοβούνται το Διαδίκτυο και τους server. Το πρόβλημα δεν ήταν ποτέ ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι «αριστερός». Το πρόβλημα ήταν πάντοτε ότι ήταν ένας από τους πολλούς νέους ανθρώπους που καβάλησαν το άρμα του ξύλινου λόγου στα φοιτητικά αμφιθέατρα και δεν κατάλαβαν ότι γύρω τους ο κόσμος αλλάζει.

Μαύρη μαυρίλα.

- See more at: http://www.parapolitiki.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.