Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015

Ανοιχτή παραδοχή Τσακαλώτου για ανικανότητα της διαπραγματευτικής ομάδας

Για λάθος της διαπραγματευτικής ομάδας έκανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, επικρίνοντας το γεγονός ότι η κυβέρνηση αρκέστηκε στην προφορική διαβεβαίωση για χρηματοδότηση, στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται για λάθος του Γιάνη Βαρουφάκη, ή κάποιου άλλου μεμονωμένα, αλλά ολόκληρης της διαπραγματευτικής ομάδας.

Ο ίδιος, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση» αναγνώρισε ότι υπάρχουν δυσλειτουργίες και ένα κενό συντονισμού, το οποίο προτίθεται να καλύψει με το νέο του ρόλο. Παρόλα αυτά τόνισε ότι ο υπουργός Οικονομικών παραμένει ο υπεύθυνος της διαπραγμάτευσης.

«Τα σχέδια παραγκωνισμού του Βαρουφάκη υπάρχουν εδώ και καιρό, εκπορεύονται από εχθρικούς προς την κυβέρνηση κύκλους και στην ουσία είναι σχέδια παραγκωνισμού ολόκληρης της κυβέρνησης. Χτυπάν ένα βασικό μέλος της για να χτυπήσουν επί της ουσίας την ίδια», είπε ακόμη ο κ. Τσακαλώτος, επαναλαμβάνοντας τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση.

«Δεν πρόκειται να πάρουμε επιπλέον υφεσιακά μέτρα που επεκτείνουν τη λιτότητα, όπως για παράδειγμα οι οριζόντιες αυξήσεις των συντελεστών του ΦΠΑ, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε μειώσεις συντάξεων, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε την αποδόμηση των εργασιακών συντάξεων», δήλωσε.

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή εκλογών, τονίζοντας ότι αν κινδυνεύουν να διαταραχθούν οι «κόκκινες γραμμές» τον λόγο θα πρέπει να έχει ο λαός για να παρέμβει και να τις διασφαλίσει.

Τέλος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η Ελλάδα να δανειστεί από τη Ρωσία ή την Κίνα, απάντησε πως ο προσανατολισμός της χώρας δεν έχει αλλάξει. «Είμαστε στην Ευρώπη και αναζητάμε λύσεις μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Δεν βλέπω το λόγο να σπάσει αυτή η στρατηγική απόφαση, τουλάχιστον όχι από την πλευρά μας. Θεωρώ λοιπόν ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί εντός Ευρώπης. Οτιδήποτε άλλο θα συνιστά ευκαιριακή και όχι μόνιμη λύση στο κοινό πρόβλημά μας».

http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.