Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Εκτός τόπου και χρόνου της διαπραγμάτευσης το σχέδιο απόφασης της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημονιακή συμφωνία», αναφέρεται στο κείμενο του σχεδίου της απόφασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ η οποία, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει τα βασικά σημεία για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές. [tovima]

Οπως επισημαίνεται στο κείμενο- σχέδιο της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση επιμένει στις κόκκινες γραμμές που έχει χαράξει ο ίδιος ο λαός στις 25 Ιανουαρίου.
Παράλληλα, η απόφαση αναφέρει και τα βασικά χαρακτηριστικά ενός αποδεκτού συμβιβασμού, τα οποία είναι:

- Χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα
- Καμμία περιοκοπή σε μισθούς - συντάξεις
- Αναδιάρθρωση του χρέους
- Ισχυρό πακέτο για δημόσιες επενδύσεις ιδίως σε υποδομές και νέες τεχνολογίες.

Στην προσπάθεια αυτή της κυβέρνησης, αναφέρεται στην απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, σύμμαχος εκτός από το κόμμα είναι και ο ίδιος ο λαός που βρίσκεται απέναντι «στα οργανωμένα συμφέροντα, τη Ιερή Συμμαχία της λιτότητας, τη διαπλοκή και τους ολιγάρχες».

Epikairo: Εκτός τόπου και χρόνου από την διαπραγμάτευση η απόφαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και επαναφέρει ως κόκκινη γραμμή την αναδιάρθρωση του χρέους, την οποία ο Βαρουφάκης άφησε εκτός της Συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου. Αυτή η απόφαση, είτε είναι για τα μάτια του κόσμου, ώστε η συμφωνία να επικυρωθεί από την Βουλή χωρίς αντιδράσεις, είτε δείχνει πλέον ξεκάθαρα εκλογές, κυρίως προς τον Τσίπρα, που δείχνει να μην ελέγχει το κόμμα του όπως θα ήθελε αυτή τη στιγμή..

- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.