Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Οι κερδοσκόποι του Μαξίμου

Κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει στους συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν πρέπει να παίζουν με τα non paper ιδιαίτερα όταν το περιεχόμενό τους αφορά κρίσιμες συμφωνίες που μπορούν να χειραγωγήσουν προς τα πάνω ή προς τα κάτω το χρηματιστήριο.
Το απόγευμα και ενώ η συνεδρίαση του χρηματιστηρίου βρίσκονταν σε εξέλιξη κάποιοι απ’ το Μαξίμου εξέδωσαν ένα πανηγυρικό non paper με το οποίο μας ενημέρωναν ότι η συμφωνία είχε κλείσει και παρά το γεγονός ότι οι εταίροι και οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είχαν ιδέα για την υποτιθέμενη πρόοδο στη διαπραγμάτευση που… έφτανε μάλιστα σε σημείο συγγραφής του τελικού κειμένου.

Με τη δημοσιοποίηση του non paper το χρηματιστήριο εκτινάχθηκε στα ύψη καταγράφοντας μέσα σε πέντε λεπτά άνοδο της τάξεως 4%.

Όσοι γνώριζαν από πριν το περιεχόμενο του non paper και έπαιζαν παράγωγα θησαύρισαν μέσα σε μια ώρα. Επειδή το ίδιο κόλπο με τα προφητικά non paper το έχουμε δει πέντε φορές το τελευταίο διάστημα, μήπως θα πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει το παραμύθι.

Γιατί διαφορετικά κάποιοι δικαιολογημένα θα κατηγορήσουν το Μαξίμου ότι στήνει κερδοσκοπικά παιγνίδια…



http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.