Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Διαδηλώνοντας κατά...

ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

Ορθώς ο κ. Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να ακολουθήσει τη συμβουλή του Τζον Κένεθ Γκαλμπρέιθ και προτίμησε να γίνει δυσάρεστος αντί να γίνει ακόμη πιο καταστροφικός για τη χώρα. Τώρα θα ζήσουμε πολλά, αλλά μπορεί να αποφύγουμε τα χειρότερα, σαν κι αυτά που ετοιμαζόταν να «πατάξει» το υπουργείο Υγείας. Μόλις προχθές (9.7.2015) ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής ανακοίνωνε ότι «δεν θα ανεχθεί φαινόμενα μαυραγοριτισμού και θα κάνει τα πάντα ώστε οι πολίτες να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στα φάρμακα».

Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους. Περιέφεραν το σαρκίο τους από συνέλευση σε καφενείο και από κομματικές μαζώξεις σε συνδικαλιστικές. Αμολούσαν απίστευτες μπαρούφες, που ουδείς χλεύαζε, κυρίως επειδή όλοι σέβονταν τους αγώνες της Αριστεράς τα δύσκολα χρόνια. Επιβίωσαν πολιτικά ξεκοκαλίζοντας την ιστορία των κινημάτων του παρελθόντος, εκείνων που είχαν πραγματικά δημοκρατικά αιτήματα και όχι «να μην καταργηθεί το επίδομα της έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία». Εμαθαν στους καφενέδες δύο κολλυβοτσιτάτα του «Μανιφέστου» και τα εξαπέλυαν για να χαντακώσουν κάθε βήμα εκσυγχρονισμού της οικονομίας και προκοπής του τόπου.

Ποινικοποίησαν ιδεολογικά την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητα, επειδή ήξεραν ότι οι ίδιοι δεν μπορούσαν να είναι ούτε αποτελεσματικοί ούτε παραγωγικοί. Και ξαφνικά βρέθηκαν στα υπουργεία και εκλήθησαν να διαχειριστούν πραγματικές καταστάσεις και μεγάλα προβλήματα. Συνέχισαν όπως και πριν. Διαδηλώνοντας. Ο κ. Λαφαζάνης μάλιστα δήλωσε ότι όταν γίνεται διαδήλωση στο υπουργείο του, θα κατεβαίνει από το γραφείο του για να συμμετέχει. Δεν κατάλαβε ότι δουλειά του πλέον δεν είναι να φωνασκεί για τα προβλήματα, αλλά να τα λύνει.

Πέρασε ένας μήνας από τότε που ξέσπασε η τοξική πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο. Λίγοι ξέρουν ότι ακόμη καίει. «Τα σκουπίδια “καπνίζουν”, με αποτέλεσμα σε ακτίνα μερικών εκατοντάδων μέτρων από τη μονάδα η κατάσταση να είναι αφόρητη για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις», εξήγησε στην «Κ» ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Ιωάννης Βασιλείου. «Συγκαλέσαμε σύσκεψη για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να δρομολογηθούν μέτρα» (7.7.2015).

Ο δε αρμόδιος υπουργός κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης εξακολουθεί να διαδηλώνει κατά του Μνημονίου. Μάλλον περίμενε ότι με την κατάργησή του η φωτιά θα έσβηνε πάραυτα...

Έντυπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.