Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Ακουμπάνε τα εμβάσματα των 300 δις ευρώ!

Μια αποκάλυψη-βόμβα από το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" που θα προκαλέσει τεκτονικό σεισμό εντός και εκτός της χώρας.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που παρακολουθούσαν με απορία τον υπερυπουργό Λαφαζάνη να δηλώνει αρχικά στον Alpha και στην συνέχεια στο Mega, ότι η κυβέρνηση έχει τρόπο να εξασφαλίσει ρευστότητα και να φέρει σε δύσκολη θέση και χώρες της Ευρώπης-ανάμεσά τους η Γερμανία και η Γαλλία-εάν χρειαστεί.

Προφανώς ο Λαφαζάνης δεν είχε στο νου του τα ρωσικά ρούβλια για τα οποία του κάνουμε γερή πλάκα εδώ στο "Κουρδιστό Πορτοκάλι" γράφοντας ότι ετοιμάζεται να ανοίξει ντισκοτέκ στα Κιούρκα με τον Μιχόπουλο και τον Φλαμπουράρη.

Ο Λαφαζάνης λοιπόν-σύμφωνα με πληροφορίες του "Κουρδιστού Πορτοκαλιού"- μιλώντας για εξασφαλισμένη ρευστότητα είχε στο μυαλό του 300 δις ευρώ!!!

Μιλάμε για τα περίφημα εμβάσματα που έφυγαν στο εξωτερικό από το 2000 έως το 2009.
Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εκτιμούν ότι τα εμβάσματα αυτά μπορούν να ελεγχθούν και όσα δεν θα μπορούν να δικαιολογηθούν θα επιφέρουν αυστηρές ποινές φυλάκισης στους κατόχους τους σε περίπτωση μη επιστροφής.

Ο πρώτος που έκανε λόγο για τα συγκεκριμένα εμβάσματα καθώς και τις σχετικές καταγγελίες ήταν ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

Ανάμεσα σ΄αυτούς που έβγαλαν εκατοντάδες εκατομμύρια στο εξωτερικό με αυτό τον τρόπο είναι και πολλά από τα βαριά ονόματα των εγχώριων ΜΜΕ, βαρόνοι, πολιτικοί, τηλεβίζιτες και πάει λέγοντας. Η πιο καυτή λίστα αφορά τα ονόματα των βαρύγδουπων τηλεστάρ της δημοσιογραφίας. Στην ουσία ο πρωθυπουργός και ο Θανάσης Μπρούσκος-Λαφαζάνης κρατάνε στα χέρια τους μέσα από αυτές τις λίστες όλα τω ονόματα που συμμετείχαν στο πάρτυ της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.

Ο Καρχιμάκης μάλιστα επί συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου είχε κατ΄ επανάληψη ζητήσει να ακυρωθεί ο Νόμος του 2013 περί αμνήστευσης πιθανών φοροφυγάδων για 9 ολόκληρα χρόνια, από εμβάσματα τουεξωτερικού.

Η παραγραφή με νόμο το καλοκαίρι του 2013 των ελέγχων,για εννέα ολόκληρα χρόνια, -σημείωνε ο Καρχιμάκης-όλων όσων έβγαλαν στο εξωτερικό με εμβάσματα πιθανά αφορολόγητα ποσά, είναι ανεπίτρεπτη μέσα στην κρίση την ώρα που ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας βιώνει αξεπέραστα προβλήματα .

Η νέα κυβέρνηση έχει την ηθική και πολιτική υποχρέωση να ακυρώσει τον νόμο 4174/26-7-2013,που έβαλε πλάτη στην φοροδιαφυγή εν μέσω κρίσης για 9 ολόκληρα χρόνια από το 2000 μέχρι το 2008 .....

Η νέα κυβέρνηση έχει την ηθική και πολιτική υποχρέωση να επαναφέρει με νόμο (αξιοποιώντας την πρόταση Γρήγορη Νιώτη και 27 βουλευτών που απέρριψε ο Β. Βενιζέλος το 2012) τον αναδρομικό διασταυρωτικό έλεγχο από το έτος 2000 και μετά για όλους όσοι έβγαλαν με εμβάσματα τα χρήματα τους στο εξωτερικό, εάν έχουν φορολογηθεί, που υπολογίζονται γύρω στα 300 δις ευρώ.

Ο συμβολισμός και η ουσία της επανανομοθέτησης των ελέγχων αυτών από το 2000 και μετά θα αποτελέσει ένα μήνυμα ελπίδας και δικαιοσύνης, για όλους όσοι δοκιμάστηκαν από την κρίση, βάζοντας ανάχωμα στην παραπέρα επιβάρυνση των θυμάτων της κρίσης .

Η διεκδίκηση αυτή ήταν μια διαρκής προσπάθεια από την ΚΙΝΗΣΗ των 75 που αγνόησε η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ σε βάρος χιλιάδων ανθρώπων.

Η άμεση αντιμετώπιση κατάργησης αυτής της άδικης και χαριστικής ρύθμισης αποτελεί πρώτιστο καθήκον της νέας κυβέρνησης ,που θα συμβάλλει στην αύξηση των εσόδων από την φορολόγηση που απέφυγαν πιθανοί φοροφυγάδες, αλλά και στην δίκαιη κατανομή των βαρών της κρίσης.

Ταυτόχρονα θα αποκαλυφθεί ποιοι πόσοι και γιατί καλύφθηκαν με φοροασυλία και φοροαποφυγή από την σκανδαλώδη νομοθετική κάλυψη μέσα στο καλοκαίρι του έτους 2013.

Αυτή η φοβερή καταγγελία Καρχιμάκη εισακούστηκε από την κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε το καυτό αυτό θέμα στους Ολάντ και Μέρκελ καθώς ένας μεγάλος αριθμός από τα συγκεκριμένα δις ευρώ βρίσκονται παρκαρισμένα σε γερμανικές και γαλλικές τράπεζες-φυσικά και σε Ελβετία, Κύπρο, Αγγλία, Σιγκαπούρη, Μονακό και λοιπούς προορισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες άνθρωπος του Δραγασάκη στην Τράπεζα Ελλάδος ερευνά ήδη τα συγκεκριμένα εμβάσματα και οι πρώτες ενδείξεις κάνουν την κυβέρνηση να αισιοδοξεί...Η Μέρκελ και ο Ολάντ δεν είναι ιδιαίτερα ευτυχείς γι΄ αυτό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.