Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Προς
Τα Μέλη και τους Φίλους του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Κάθε δημοκράτη πολίτη

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Αισθάνομαι την ανάγκη να απευθύνω σε όλους εσάς που συμμετείχατε στη χθεσινή μας εκδήλωση, με την οποία όλοι μαζί διαμηνύσαμε ότι, είμαστε πάντα παρόντες στο κάλεσμα της Πατρίδας, ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.

Αισθάνομαι υπερήφανος, γιατί με την εκδήλωση αυτή, εκπέμψαμε αποφασιστικό μήνυμα ενότητας του Ελληνικού λαού, απέναντι σε όσους επιδιώκουν το διχασμό, προτάσσοντας τις δικές τους επιδιώξεις έναντι του συμφέροντος της Πατρίδας και του Ελληνικού λαού.

Γνωρίζω τις επιπτώσεις των διχαστικών αντιλήψεων και είχα επισημάνει από την αρχή της κρίσης τους κινδύνους από ενδεχόμενη επικράτησή τους, καθώς έβλεπα τα αποτελέσματα των εύκολων λόγων και υποσχέσεων, που εκφράζονταν από άλλες πολιτικές δυνάμεις, με μοναδικό γνώμονα την αποφυγή ανάληψης πολιτικού κόστους εκ μέρους τους.

Όπως γνωρίζω – το βιώσαμε όλοι -, πόσο ακριβά πληρώνει σήμερα ο Ελληνικός λαός την απουσία στοιχειώδους συνεννόησης, σε αντίθεση με άλλες χώρες που μπορούν σήμερα και στέκονται στα δικά τους πόδια.

Φίλες και φίλοι,

Επιδείξατε ήθος και αξιοπρέπεια, απέναντι στις άγονες αντιπαραθέσεις.

Έτσι, είχαμε τη δυνατότητα να διαδηλώσουμε με σταθερή φωνή ότι, πατριωτικό είναι το αληθές.

Είπαμε ΝΑΙ στη ρήξη με τα κακώς κείμενα στη χώρα μας.

Όσα δηλαδή, μας έφεραν την κρίση και τελικά, την εξάρτηση, γιατί μας ανάγκασαν να ζητήσουμε στήριξη από τους εταίρους μας. Είπαμε ΟΧΙ σε όσους κρύβουν τις πραγματικές αιτίες που μας έφεραν εδώ, ΟΧΙ και σε όσους συγκαλύπτουν κατεστημένα και την επιδίωξή τους να μην αλλαξει τίποτα στην Ελλάδα.

Είπαμε ΝΑΙ στην Ελλάδα της δημιουργίας και της εργασίας. Είπαμε ΝΑΙ στην Ευρώπη των λαών της.

Καταστήσαμε σαφές, Ότι όσοι λέμε ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Το δικό μας ΝΑΙ είναι και δέσμευση να παλέψουμε για μια Ευρώπη δημοκρατική, αλληλέγγυα, μια Ευρώπη ανθρωπιάς και βιώσιμης ανάπτυξης.

Ότι εμείς είμαστε αποφασισμένοι να συνυπάρχουμε με κάθε Έλληνα, κάθε Ευρωπαίο συμπολίτη μας, κάτω από τον ίδιο ουρανό, αγωνιζόμενοι όμως, για τις αρχές και τις άξιες μας, τα ιδανικά μας, τις πολιτικές μας.

Γιατί θέλουμε μια άλλη Ελλάδα σε μια άλλη Ευρώπη.

Δημοκρατική και προοδευτική.

Οι συντηρητικοί συσχετισμοί στην Ευρώπη, αποτελούν για εμάς πρόκληση να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.

Η φυγή, δεν είναι απάντηση.

Για να το πετύχουμε, πρέπει να είμαστε παρόντες.

Και αυτήν την ώρα, για να δώσουμε χώρο στην Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, χρειάζεται να διαφυλάξουμε τις κατακτήσεις δεκαετιών.

Όλα τα άλλα, μας οδηγούν σε έναν δρόμο, που δεν έχει επιστροφή.

Όσοι κληθήκαμε να διαχειριστούμε την κρίση και το κάναμε μόνοι μας, το ξέρουμε καλά. Συγκρουστήκαμε για τις αρχές και τις αξίες μας. Συνεχίζουμε και τώρα να το κάνουμε, παρά το υψηλό πολιτικό τίμημα που πληρώσαμε.

Και το κάναμε, για να μην πληρώσουν οι Έλληνες, όπως δυστυχώς συνέβη με τις απρονοησίες που επικράτησαν στη συνέχεια, ακόμη υψηλότερο τίμημα, σε πόνο και χρήμα.

Και εύχομαι να μην γίνει αυτό το τίμημα αβάσταχτο.

Σας ευχαριστώ και πάλι μέσα από την καρδιά μου και σας ζητώ να δείξουμε και τώρα, όπως πάντα κάναμε ότι, η ενότητα του Ελληνικού λαού και η υπεράσπιση του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος, αποτελούν για εμάς ύψιστη παρακαταθήκη, που πρυτανεύει στους αγώνες μας.



Γιώργος Α. Παπανδρέου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.