Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Το όνειδος της Βουλής

Δεν γνωρίζω κατά πόσο έχει τη δυνατότητα ο Αλέξης Τσίπρας, αυτή τη περίοδο, να ξεφορτωθεί τη Μακάρθαινα από Πρόεδρο της Βουλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ κλυδωνίζεται από τη στροφή στον ρεαλισμό που έκανε. Πάνω από τους μισούς (109 σε σύνολο 201) στην Κ.Ε. του κόμματος ζητούν έκτακτο συνέδριο εξαιτίας αυτής της στροφής. Και τα σούργελα του Λαφαζάνη καταψηφίζουν κρίσιμες αποφάσεις της κυβέρνησης που στηρίζουν!

Ο πρωθυπουργός Θα μπορούσε είτε να της ζητήσει να παραιτηθεί, είτε να αποφασίσουν στο κόμμα του να καταθέσουν πρόταση μομφή εναντίον της. Δύσκολο αυτή την περίοδο. Πολιτικά, θα ήταν απολύτως δικαιολογημένος να το κάνει για πολλούς λόγους.

Πιο συγκεκριμένα, η Μακάρθαινα αμφισβητεί ευθέως όχι μόνο αποφάσεις του, αλλά της κυβέρνησης συνολικά. Αμφισβητεί την ελεύθερη βούληση των συναδέλφων της στην ολομέλεια και τέλος έχει φτάσει στο σημείο να είναι προσβλητική ακόμα και προς τους πολίτες που πιστεύουν αντίθετα πράγματα από ότι εκείνη. Και όλα αυτά δημόσια.

Επιπροσθέτως, επιτίθεται σκαιότατα και είναι έως απειλητική, σε δημοσιογράφους που δεν συμπαθεί. Δηλαδή όλους. Εκτός από τα αγαπημένα της φιλαράκια που έστησαν καριέρα με τους Αγανακτισμένους. Το έργο μερικών από αυτών μάλιστα, το προωθεί ανερυθρίαστα από το κανάλι της Βουλής που ελέγχει, στα διαλείμματα που δεν προβάλλονται εκπομπές που πρωταγωνιστεί η ίδια.

Παράλληλα εκμεταλλεύεται το αξίωμα που της εμπιστεύτηκε η Ελληνική Βουλή με σκοπό να επιβάλει τις ιδεοληψίες της στην πολιτική ατζέντα. Φτάνοντας στο σημείο να υιοθετεί προτάσεις της Χρυσής Αυγής, όταν αυτές εξυπηρετούν τους σκοπούς της.

Αδιαφορεί για τη ζημιά που κάνει η στάση της, στην προσπάθεια της χώρας να αποφύγει την οριστική χρεοκοπία και έξοδο από την Ευρωζώνη. Αγνοώντας βούληση της κυβέρνησης και απόφαση της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, προσπάθησε να αλλάξει (ευτυχώς, χωρίς επιτυχία) τη διαδικασία στις δύο τελευταίες κρίσιμες συνεδριάσεις, που σκοπό είχαν να αρθεί η χρηματοδοτική ασφυξία της χώρας. Η απειρία της δεν της επιτρέπει να αντιληφθεί ότι αυτό αγγίζει τα όρια της εκτροπής. Όταν υβρίζει τους ευρωπαίους εταίρους μας, από το βήμα της Βουλής, μπορεί εμείς να γελάμε με το απύθμενο θράσος μιας γραφικής πολιτικού αλλά στο εξωτερικό βλέπουν τον τρίτο τη τάξει θεσμό της Ελληνικής Δημοκρατίας να το κάνει αυτό, ανενόχλητα.

Μετά τη σημερινή συνάντηση της με τον πρωθυπουργό, βγήκε να μας πει με ύφος συγκυβερνήτη: «Με τον πρωθυπουργό επιθυμία μας είναι να διαφυλάξουμε την προοπτική του τόπου και τη συνοχή της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ». Ωστόσο η ενημέρωση από το Μαξίμου που ακολούθησε ήταν σαφής: «Υπάρχει θεσμική δυσαρμονία ανάμεσα στον πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Βουλής»

Η Μακάρθαινα γνωρίζει πολύ καλά ότι ψόφησε ως ΠτΒ. Δυστυχώς, φαίνεται ότι η αποκαθήλωση της θα γίνει με τις εκλογές.

https://medium.com/politics-opinion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.