Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Απαγόρευση της μετάδοσης αποτελεσμάτων από τις Περιφέρειες-Πραξικόπημα καταγγέλλει ο Χ. Μπουκώρος

Πρωτοφανής απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών. Απαγορεύει στις Περιφέρειες να μεταδώσουν αποτελέσματα από το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που κοινοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας , τα αποτελέσματα θα δίνονται μόνο στο Υπουργείο, το οποίο θα τα μεταδίδει στα Μέσα Ενημέρωσης.

Το Υπουργείο απαγορεύει ρητά τη μετάδοση αποτελεσμάτων.

«Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη και πρωτοφανής απόφαση. Οι Νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις και στη συνέχεια οι Περιφέρειες είχαν δημιουργήσει ένα αυτόματο σύστημα έγκυρης, άμεσης και κυρίως αξιόπιστης μετάδοσης αποτελεσμάτων. Υπήρχε εξασφάλιση της διαύγειας και κυρίως της εγκυρότητας. Αυτό που συμβαίνει γεννά πολλά ερωτήματα και προβληματισμούς. Είναι πρωτόγνωρο αυτό που αντιμετωπίζουμε», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Κολυνδρίνη.

Ο Χ. Μπουκώρος

Με σημερινή του εγκύκλιο το Υπουργείο Εσωτερικών απαγορεύει ουσιαστικά την μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος το βράδυ της Κυριακής από τις Περιφέρειες και τις Περιφερειακές Ενότητες ολόκληρης της χώρας.

Αποφασίζει και διατάζει να αποστέλλονται όλα τα αποτελέσματα στο Υπουργείο Εσωτερικών από όπου και θα μεταδίδονται σε πλήρη αντίθεση με όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις για τις οποίες αποτελέσματα μετέδιδαν οι Περιφερειακές Ενότητες της χώρας ( πρώην Νομαρχίες) παράλληλα με το Υπουργείο Εσωτερικών. Η σημερινή εγκύκλιος προκειμένου να υπηρετεί τη διαφάνεια αντί να αναφέρει: «Δεν είναι λοιπόν επιτρεπτό να ανακοινώνονται εκλογικά αποτελέσματα σε τοπικά μέσα ενημέρωσης συμπεριλαμβανόμενων και των ιστοχώρων που ενδεχόμενα διαθέτετε, εάν δεν έχει προηγηθεί η μετάδοσή τους από το Υπουργείο». Αν η εγκύκλιος υπηρετούσε τη διαφάνεια, κατά τη άποψή μας θα έπρεπε να αναφέρει: « Απαγορεύεται η μετάδοση των αποτελεσμάτων από τις Περιφερειακές Ενότητες, αν δεν έχει προηγηθεί η αποστολή τους και όχι η μετάδοσή τους από το Υπουργείο».

Μεθοδεύσεις που θα ζήλευε ο αλήστου μνήμης Εμβέρ Χότζα και ο ηγέτης της βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν τα βήματα του οποίου αποφάσισε να ακολουθήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο Ελληνικός λαός καλείται σε επαγρύπνηση.

Πλέον δεν κινδυνεύει απλά το ευρωπαϊκό κεκτημένο αλλά η ελεύθερη πληροφόρηση και κατ’ επέκταση η δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.