Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Απέμειναν δικαστές στην Αθήνα;

ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

Τ​​ο πιθανότερο είναι ότι έχουμε να κάνουμε με έναν -όπως είπε ο πρωθυπουργός- «κακό πολιτικό», κάτι που είναι ευφημισμός για τον επηρμένο κ. Γιάνη Βαρουφάκη, έναν άνθρωπο ο οποίος ηδονίζεται βλέποντας τον σηκωμένο γιακά του στον καθρέφτη. Αυτό πιστοποιείται από τη διαβόητη φωτογράφιση της πολυτελούς του διαβίωσης στο Paris Match. Η φωτογράφιση ήταν παράλογη ακόμη και από τη σκοπιά της μικροπολιτικής, αφού ο ίδιος πέταξε κάποια στιγμή το πυροτέχνημα του «λιτού βίου». Ηταν παράλογη και σε σχέση με τη συνολικότερη στρατηγική της κυβέρνησής του, που περιέφερε στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες τα περί «ανθρωπιστικής κρίσης» στη χώρα.

Η «κακή πολιτική», όπως βάφτισε την αμετροέπεια του πρώην υπουργού του ο κ. Τσίπρας, πιστοποιείται από χιλιάδες συμβάντα του πολυτάραχου πενταμήνου που κόστισε στη χώρα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν οι τράπεζες και να παγώσει μέχρι θανάτου η πραγματική οικονομία. Ηταν όμως ο άδολος ναρκισσισμός αυτό που έριξε την Ελλάδα στα βράχια ή κάτι περισσότερο που -έστω εν τη αμετροεπεία του- έπαιξε ο κ. Βαρουφάκης;

Δυστυχώς έχουμε μόνο ψηφίδες της εικόνας που δείχνει μεγάλη εκτροπή από τη δημοκρατική βούληση του ελληνικού λαού και από τη στρατηγική επιλογή της χώρας να ανήκει στην Ευρώπη. Δεν αναφερόμαστε μόνο στους γενναίους του Μπρανκαελόνε, δηλαδή στην Αριστερή Πλατφόρμα, που θα έκανε πλιάτσικο στα αποθεματικά της ΕΚΤ. Υπάρχουν διάφορες σκόρπιες δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη κι ένα email που χρήζουν προσοχής. Υπάρχει η δήλωση για «επιτελείο πολέμου» στην οδό Νίκης· ποιος πολεμούσε ποιον, και γιατί εμείς πληρώναμε κάποιους να παίζουν Age of Empires; Υπάρχει και το «ευτυχώς έχουμε αποθέματα πετρελαίου για 6 μήνες και φαρμακευτικών για 4», που είχε πει στη βρετανική εφημερίδα Telegraph (4.7.2015) ο Βοναπάρτης της Οικονομίας κι όλοι πιστέψαμε ότι πρόκειται για μεγαλοστομίες ενός φαντασμένου που νόμιζε ότι παίζει Στρατέγκο.

Το email που διακινήθηκε από συνεργάτες του κ. Βαρουφάκη (με ψεύτικα ονόματα, όπως θέλουν οι συνωμοτικοί κανόνες) δημιουργεί ανατριχίλα. Σ’ αυτό «επισημαίνεται ότι βασικά θέματα που δεν είχαν επιλυθεί είναι μεταξύ άλλων η δημιουργία μιας δεύτερης (μαύρης) αγοράς σε ευρώ, η μαζική αποχώρηση επιχειρήσεων, οι οφειλές σε ξένο νόμισμα που δεν θα μπορούσαν να αποπληρώσουν κάποιες επιχειρήσεις, το πάγωμα των ευρωπαϊκών κονδυλίων λόγω της χρεοκοπίας και των πάσης φύσεως παραβιάσεων των ευρωπαϊκών κανόνων κ.λπ... “Ηδη δημιουργούμε μηχανισμούς (σ.σ.: αναφέρεται στο email) που μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτά τα προβλήματα έλλειψης προσφοράς. Στην ενέργεια η χώρα έχει μεγάλη δυναμικότητα στην παραγωγή ηλεκτρισμού, είναι κοντά στην αυτάρκεια. Οι ελλείψεις θα είναι στις μεταφορές, στα καύσιμα, στα τρόφιμα και στα φάρμακα... δεν θα είναι μια ευχάριστη περίοδος. Και εκεί το δελτίο θα είναι αναγκαίο”» «Παραπολιτικά» (18.7.2015).

Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη αυτούς τους πέντε μήνες της καταστροφής, αλλά πρέπει να μάθουμε. Γι’ αυτό, αν υπάρχει κάποιος αρμόδιος -δικαστής; επιτροπή της Βουλής;- πρέπει να ζητήσει εξηγήσεις. Οχι για κανένα άλλο λόγο, απλώς για να έχουμε -έστω διά της γνώσης- μια μικρή αποζημίωση για τα 65 δισ. που σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters κόστισαν τα παιγνίδια του κ. Βαρουφάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.