Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Δημοψήφισμα προσωπικής τύχης του Τσίπρα την Κυριακή

Αποστροφή Αλέξη Τσίπρα στη χθεσινοβραδινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ (ενώ έπρεπε να είναι στις Βρυξέλλες και να σπάει το κεφάλι του να κλείσει συμφωνία και να αποτρέψει την κατάρρευση) σε ερώτηση τι θα κάνει προσωπικά ο ίδιος αν επικρατήσει το ΝΑΙ την προσεχή Κυριακή: "Δεν είμαι παντός καιρού, δεν θέλω να είμαι ένας ταπεινωμένος πρωθυπουργός". Επειδή όλες οι άλλες οι μπούρδες που λέει έχουν ειπωθεί και δεν αξίζει πια να αναπαράγονται, ένα σύντομο σχόλιο για την κυνική ομολογία του Πρωθυπουργού:

Λένε ότι παλεύουν για την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Χθες ο Τσίπρας ξεμπρόστιασε το πραγματικό διακύβευμα του δημοψηφίσματος: Το διακύβευμα δεν είναι θέλουμε ή όχι την πρόταση Γιούνκερ, θέλουμε ή όχι το ευρώ, αλλά το αν θέλουμε ή όχι να παραμείνει πρωθυπουργός. Με άλλα λόγια αυτός ο πολιτικός τυχοδιώκτης μετέφερε την ψήφο εμπιστοσύνης που θα μπορούσε να παρασχεθεί στο Κοινοβούλιο, στον ελληνικό λαό, μετατρέποντας το δημοψήφισμα σε ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην κυβέρνησή του.

Το δημοψήφισμα πλέον είναι προσωπικό δημοψήφισμα, με το ερώτημα αν ο Τσίπρας θέλουμε να παραμείνει πρωθυπουργός ή όχι. Αυτή η συμπεριφορά είναι καισαροπαπισμός και παραπέμπει απευθείας σε ανελέυθερα δικτατορικά καθεστώτα, όπου τα δημοψηφίσματα γίνονταν μόνο και μόνο για να ξεπλένονται οι δικτάτορες. Ιστορικά παραδείγματα στην Ελλάδα; Δόξα τω Θεω άφθονα και αν είναι ακρότητα να παραπέμψουμε στα δημοψηφίσματα της Χούντας ('68, '73) τελευταίο προσωπικό δημοψήφισμα ήταν το 1935, όπου ο ελληνικός λαός υπό το καθεστώς της δικτατορίας Κονδύλη αποφάσιζε όχι αν θέλει την βασιλεία, αλλά αν θέλει την επιστροφή του Γεωργίου του Β΄ στην Ελλάδα.

Τέλος, η ατάκα "δεν θέλω να είμαι ταπεινωμένος πρωθυπουργός", παραπέμπει στην ιστορική επιστολή του Γεωργίου Παπανδρέου στον Κωνσταντίνο παραμονές της Αποστασίας των Ιουλιανών του '65, όταν ο Βασιλιάς είχε αρνηθεί στον Γέρο της Δημοκρατίας να αναλάβει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σκληρά λόγια, αλλά ποιος νομίζει ότι είναι ο Τσίπρας; Τολμά να συγκρίνει τον εαυτό του με τον Γέρο; Τολμά να παραπέμπει σε μια περίοδο πολιτικής ανωμαλίας; Τολμά να βαπτίζει την προσωπική του τύχη με το δημοψήφισμα; Είναι θέμα δημοκρατίας το τι θα απογίνει πολιτικά ο Τσίπρας;

Η χώρα οδηγείται στην κατάρρευση για να κρατήσει ο Τσίπρας την εξουσία του, αυτή είναι η λυπηρή και σκληρή αλήθεια..
- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.