Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Αλέξης Μητρόπουλος: Αποτύχαμε, οδηγήσαμε τον λαό σε ένα καταστροφικό δίλημμα

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Μητρόπουλος, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου. 

Μεταξύ άλλων είπε:

 «Από τις 20 Φεβρουαρίου φάνηκε η σαφής πρόθεση των δανειστών να εκβιάσουν αντικοινωνικές προτάσεις και μέτρα. Φαίνεται ότι μέσα από την πορεία των διαπραγματεύσεων -που δεν είναι επιτυχημένες-, μας οδηγούν σε ένα έσχατο δίλημμα για τον λαό και το έθνος. Ή καταστροφικό πακέτο μέτρων ή Grexit, κάτι το οποίο απεύχομαι, διότι την έξοδο και η κοινωνία δεν την θέλει, αλλά και οι πολιτικές δυνάμεις είναι ανέτοιμες και ανίκανες να την διαχειριστούν».

 Δημοσιογράφος: Πολλοί δεν έχουν αντιληφθεί την σκληρότητα του νέου πακέτου μέτρων. Έχουν αντιληφθεί όμως την σκληρότητα της εναλλακτικής;

 Α. Μητρόπουλος: «Δεν συζητάω για την εναλλακτική. Έκανα κριτική και δέχτηκα κριτική από τους δικούς μου όταν είπα ότι η 20η Φεβρουαρίου ήταν η απόλυτη ήττα. Άρα, λοιπόν, “πληρώνουμε” την 20η Φεβρουαρίου, διότι τότε φάνηκε τι ήθελαν οι δανειστές. Ή το υποτιμήσαμε ή θέλαμε να το αποφύγουμε ή θέλαμε να το αθετήσουμε. Και μας πάνε από την 20η Φεβρουαρίου με την σαφή βούληση ότι “ή θα συνεχίσετε τα σκληρά προαπαιτούμενα μήπως επιβιώσετε ή...”. Τον τελευταίο καιρό φαίνεται ότι οι Ευρωπαίοι είναι τόσο ισχυροί και έχουν αυτοπεποίθηση για να διαχειριστούν ένα πιθανό Grexit με τις ελάχιστες συνέπειες για τις οικονομίες και τους λαούς τους. Φάνηκε και από τη χθεσινή τόσο σφοδρή επίθεση κατά του ελληνικού πολιτικού συστήματος».

 Σε άλλο σημείο είπε: «Εδώ που μας έφτασαν οι δανειστές και η αποτυχία των διαπραγματεύσεων άρα και η δική μας αποτυχία, φαίνεται ότι οδηγήσαμε το λαό σε ένα καταστροφικό δίλημμα, όπου και η μία λύση είναι κακή αλλά και η άλλη, δηλαδή το Grexit, είναι πολύ χειρότερη ... Τα πρόσωπα της διεύρυνσης που δεν μετέχουμε στην κυβέρνηση και στις διαπραγματεύσεις περιμένουμε να ακούσουμε τις εξηγήσεις που θα δώσει ο πρωθυπουργός και ανάλογα με την σφοδρότητα ή όχι του πακέτου, θα πράξουμε κατά συνείδηση, διότι αυτό απαιτεί το σύνταγμα».

 www.parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.