Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013

Ν.Επιτροπή Πασοκ Σάμου :Χαιρετίζουμε την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στη Σάμο

Χαιρετίζουμε την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στη Σάμο, το νησί του Πυθαγόρα. Η επίσκεψη του πρώην Πρωθυπουργού τιμά και προβάλλει το νησί.

Είναι γνωστό ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ιδιαίτερη σχέση με τούτο το νησί. Επέλεξε να διοργανώσει εδώ τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, το Συμπόσιο της Σύμης, να προωθήσει τοπικές ελληνοτουρκικές συμφωνίες και να συναντηθεί με κορυφαίες διεθνείς προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων τον Μπιλ Κλίντον, την Κάθριν Άστον και τον Χαβιέ Σολάνα.

Όλα αυτά τα γεγονότα, είχαν και συνεχίζουν να έχουν ιδιαίτερη σημασία για την εικόνα του νησιού στον υπόλοιπο κόσμο, αλλά και για το μέλλον του νησιού.

Η Σάμος ήταν πάντα οχυρό της Δημοκρατίας, σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Οι Σαμιώτες περιέβαλαν πάντα με σεβασμό κάθε άνθρωπο, κάθε θεσμό.

Ο διάλογος κυριαρχούσε πάντα στις προσωπικές σχέσεις και τις δημόσιες εκδηλώσεις.

Η πολιτική διαφωνία ενίσχυε τη δυνατότητα διαμόρφωσης ευρύτερων συναινέσεων υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

Η Δημοκρατία απαιτεί διάλογο.

Διάλογος χωρίς φανατισμό και μισαλλοδοξία, είναι εποικοδομητικός διάλογος. Είναι διάλογος που επιχειρηματολογεί με σκόπο τη βέλτιστη λύση στα σύνθετα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο, αλλά και την εξεύρεση των καλύτερων δυνατών προϋποθέσεων για την ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων.

Σήμερα όμως, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με νοοτροπίες και συμπεριφορές που όχι μόνο δεν έχουν σχέση με τη Δημοκρατία, άλλα αντιθέτως επιφέρουν πλήγμα στη Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.