Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

17 εκατομμύρια φούμαρα κι ένας πρωθυπουργός τουρίστας

Γράφει ο Ρήγος Νικόλαος

“Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί” λέει μια λαϊκή παροιμία…


Τελειωμό δεν έχει ο εμπαιγμός των κυβερνώντων προς τους βιοποριστικά ενασχολούμενους με το μεγάλο αυτό αιμοδότη της οικονομίας , τον τουρισμό. Δεν αναφέρομαι σε αριθμούς αλλά στο ανθρώπινο δυναμικό που επαγγελματικά πλαισιώνει το μεγάλο αυτό κεφάλαιο που ονομάζεται τουριστικό προιόν της Ελλάδας.

Άνθρωποι που χρόνια τώρα ασχολούνται αποκλειστικά με τη φροντίδα, τη φιλοξενία και την εξυπηρέτηση των τουριστών έτσι ώστε αυτοί να επιστρέψουν στα σπίτια τους με τις καλύτερες εντυπώσεις απο τις διακοπές τους στη χώρα μας.

Για όλες αυτές τις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις οπου κάποτε προσέφεραν θέσεις εργασίας σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας και τώρα κατάντησαν αυστηρά οικογενειακές προκειμένου να επιβιώσουν. Για όλες αυτές τις εποχιακές επιχειρήσεις οπου φορολογούνται και πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές και πάγια έξοδα οσάν να λειτουργούσαν ολόκληρο το χρόνο παλεύοντας σε μια τουριστική σεζόν οπου έχει πλέον υπερ-συρρικνωθεί σε 90 ημέρες (στην καλύτερη των περιπτώσεων).

Αν ποτέ θελήσουμε πραγματικά κάτι να αλλάξει σ’αυτή την παρακμή που βιώνουμε πρέπει να αποφασίσουμε να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, πέρα απο τα εύηχα ευχολόγια τις ονειροπόλες ελπίδες και τους ωχαδερφισμούς.

Απο τη “χρυσή εποχή” της δραχμούλας, όπου η τότε “παχιά αγελάδα” που ακούει στο όνομα τουριστικό προιόν, παρήγαγε αδιαμαρτύρητα “τόνους” συναλλάγματος στις τράπεζες και στα κρατικά ταμεία. Απο τότε μέχρι και σήμερα -αυτή την “αγελάδα”- οι κυβερνώντες μόνο την “αρμέγουν”, χωρίς όμως ποτέ να την “ταΐσουν”. Αντίθετα φρόντιζαν με τα δισεκατομμύρια οπού εισέπρατταν απο την εκμετάλλευσή της να τρέφουν τους κομματικούς τους στρατούς (συνδικαλ(η)σταράδες, ρουσφετοραγιάδες και δημαρχοκαμόρες) προς διαιώνιση της κρατικοδίαιτης πελατειακής “δημοκρατίας” τους.

Εδώ και κάτι χρόνια μάλιστα, προκειμένου να “ρίξουν στάχτη” στα μάτια του κόσμου, πως δήθεν νοιάζονται για την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό, καθιερώθηκε και κάτι ακόμα οπου “πουλάει” επικοινωνιακά… κι εξαφανίζει κονδύλια “μαγικά”.

Glamorous υπουργοί, υφυπουργάκια και κοσμοπολίτικα δημαρχάκια μαζί με κουστωδίες συμβούλων, διαπιστευμένων δημοσιοκάφρων (προβολής κυβερνητικού έργου) και λοιπών παρατρεχαμένων… με φρενίτιδα πεινασμένου αρπακτικού ξεκοκκάλισαν δισεκατομμύρια ευρώ απο τον κρατικό κορβανά σε ταξίδια προβολής της “προσπάθειας” τους (για να προβάλουν δήθεν το τουριστικό μας προιόν στο εξωτερικό).

Οι υποσχέσεις τους μας έπνιξαν, τα διαπιστευμένα τους φερέφωνα μας τρέλαναν στην παρουσίαση των “επιτυχημένων” έργων…

Τα πραγματικά αποτελέσματα των ταξιδιών τους;… αποτελούν αναπόφευκτα την ζοφερή πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε.

Απο δικαιολογίες; Tόσες όσα και τα κρατικά κονδύλια οπου λεηλάτησαν για στο όνομα της τουριστικής προβολής. Τώρα… όλοι αυτοί έχουν γίνει ΈΩΣ και αντιμνημονιακοί(!), διαμαρτυρόμενοι πλέον για την έλλειψη κονδυλίων απο το κράτος των Αθηνών(!)

Στο τέλος;… ο χρόνος γιατρεύει και ο κόσμος ξεχνάει…
Οι ευθύνες καταλήγουν -κατα πάγια τακτική- από τους ΑΝΙΔΕΟΥΣ -με το αντικείμενο του τουρισμού- πολιτικάντηδες (“τουρίστες” της εξουσίας) στους ίδιους τους πολίτες που επι σειρά ετών ασχολούνται ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ με τον τουρισμό.

Οι πολίτες φταίνε πάντα στο τέλος. Οι επαγγελματίες που δήθεν δεν ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους, είναι οι γνωστοί μας άγνωστοι “κλέφτες”, οι “φοροφυγάδες” που ευθύνονται για τα νέα μέτρα και τις περικοπές στη σύνταξη της γιαγιάς.

Αυτού του είδους όμως η προπαγάνδα θεωρούν -και φαίνεται- να “πουλάει” στην τυραννική “δημοκρατία” του διαίρει και βασίλευε.

Δυστυχώς κάποιοι συμπολίτες μας- δεδομένου οτι ζούν σε περιοχές που οι κάτοικοι δεν περιμένουν να ζήσουν δραστηριοποιούμενοι αποκλειστικά απο τον τουρισμό – δεν έχουν ιδέα για το τι πραγματικά συμβαίνει με τον πολύπαθο αυτό κλάδο του τουρισμού που δεν μας έχει συνηθίσει σε στάσεις εργασίας, συλλαλητήρια, κλείσιμο δρόμων και λιμανιών ή απεργίες.

Είναι το περίφημο αυτό τουριστικό μας προϊόν οπου για να γίνει προσιτό κι ανταγωνίσιμο πολλοί εργάζονται χωρίς ωράρια και υπερωρίες δίχως Κυριακές, σχόλες και αργίες.

Αυτό οπου έχει καταντήσει έρμαιο των All Inclusive (πακέτο όλα πληρωμένα) και του κάθε ξένου νταβατζή – καιροσκόπου ή τουριστικού πράκτορα οπου συνάπτει εντός Ελληνικής επικράτειας συμβόλαια (τις περισσότερες φορές ούτε καν στην Ελληνική γλώσσα) για τους όρους των οποίον Αρμόδια είναι τα Δικαστήρια ξένων χωρών(!)

Όμως στην άγνοια και στην αδιαφορία των συμβιβασμένων εστιάζει κάθε φορά και η εκάστοτε καθεστωτική προπαγάνδα. Η περίφημη αυτή “ανάπτυξη” κάθε φορά κι απο κάπου αλλού μας δηλώνουν πως ΘΑ έρθει, όμως ΠΟΤΕ κανείς δεν την είδε… Προσπαθούν να μας πείσουν πως το ΜΑΥΡΟ (που αντικρίζουμε παντού τριγύρω μας) φταίμε επειδή δεν το κοιτάμε από τη σωστή οπτική γωνία, ειδάλλως θα το βλέπαμε ΑΣΠΡΟ(!)

Το Success Story της συγκυβέρνησης “βάστα με να κρατηθούμε” πλασαρίστηκε στο ευρύ κοινό με τυμπανοκρουσίες των Μέσων Μαζικής Ε(ξ)ημέρωσης στη περίφημη ΕΝΑΡΞΗ της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ που θα προέκυπτε απ’ την εισβολή ενός “τσουνάμι” τουριστών όπου δήθεν θα κατέκλυαν τη χώρα…

17.000.000 εκατομμύρια (!) εικονικοί τουρίστες στελέχωσαν αυτό το σενάριο επιστημονικής φαντασίας(!)


Τόσοι ώστε ούτε οι αριθμολάγνοι “αναπτυξιολόγοι” δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν το αστρονομικό αυτό νούμερο στα χαρτιά, ακόμη κι αν προσέθεταν στον κατάλογο των “τουριστών” τους επιβάτες όλων των πτήσεων οπου πετούν πάνω απο την Ελληνική επικράτεια προς άλλους προορισμούς.

Και… ήρθε το πλήρωμα του χρόνου… και η ΦΟΥΣΚΑ ΕΣΚΑΣΕ ως ήταν αναμενόμενο.

Τί σημασία έχει πια… Ο τρισμέγιστος πρωθυπουργός όπου σήκωσε στους ώμους του 17.000.000 τουρίστες και πούλησε πολιτικαντηλίκι -επί της ουσίας- χλευάζοντας τον πόνο και τις τελευταίες ελπίδες εκατομμυρίων Ελλήνων… Τώρα ο ίδιος παριστάνει τον τουρίστα αφού εκτός του ότι δεν πατάει το πόδι του στο “ναό της δημοκρατίας”… αμέσως μετά το ταξιδάκι για εντολές στις Η.Π.Α. επιστρέφει στην Ελλάδα για να συνεχίσει τις διακοπές του στη Πύλο(!)

Το σενάριο που πούλησε η συγκυβέρνηση της κλεπτοκρατίας και της συγκάλυψης τότε όπου ΕΠΡΕΠΕ να πουλήσει… πούλησε!

Κάποιοι τους πίστεψαν, κάποιοι άλλοι μαζεύτηκαν “στ’ αυγά” τους.

Ο κυβερνητικός στόχος ΕΠΕΤΕΥΧΘΕΙ.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που παραμένουν τόσα χρόνια πιστοί στην πάγια τακτική τους στον εμπαιγμό της κοινής λογικής. Συνηθισμένος (σου λέει) ο όχλος από λαθρέμπορους των καημών του, απο εφιαλτικά διλήμματα κι εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου.

Αυτό ακριβώς επιδιώκουν μέσω της ακατάπαυστης αυτής κοροϊδίας και τον εμπαιγμό.
Η απελπισία και η απόγνωση του λαού είναι η δύναμη τους, αυτό τους διαιωνίζει στην κάλπη μέσα απ’αυτήν την κατ’ επίφαση “δημοκρατία” τους.

Η απογοητευμένοι πλαισίωσαν στις πρόσφατες εκλογές το 40% της αποχής
, αυτής της αποχής οπου βάση εκλογικού νόμου τους ανέβασε τα ποσοστά κι έτσι οι απέχοντες εξέλεξαν (εμμέσως πλην σαφώς) κυβέρνηση.

Αυτοί έδωσαν -με τη σιωπηρή συγκατάθεση τους – στους κομματικούς στρατούς και στους τρομοκρατημένους την ευκαιρία να εκλέξουν αυτό που επιδιώκει το σύστημα.

Την εναλλαγή πλην όμως διαιώνιση των ιδίων ενεργούμενων στην εξουσία.
Την παρούσα συγκυβέρνηση των προασπιστών της συγκάλυψης, της διαπλοκής και της ευρω-σωτηρίας των διεθνών τοκογλύφων.

Αυτούς τους ίδιους που μαζί με τους κομματικούς τους στρατούς, χρόνια τώρα λυμαίνονται την Πατρίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.