Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Όλοι εναντίον του κράτους και το κράτος εναντίον όλων

Χρειάστηκε να έρθει στη εξουσία η Δεξιά με τον Καραμανλή για πεντέμισι μόλις χρόνια, να ισοπεδώσει τα πάντα, και να χρειαστούμε μνημόνια και υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου, για να ανοίξουν διάπλατα οι ντουλάπες με την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, και να αποκαλυφθούν πλήρως οι σκελετοί της σήψης που επικρατούσε στην χώρα, μετά την άρον άρον αποχώρηση τους δια των εκλογών του 2009.

Αποδείχτηκε λοιπόν, ότι σε αυτή την παρακμή, συμμετείχαμε διαχρονικά οι πάντες, άλλοι λιγότερο κι άλλοι περισσότερο, κανείς όμως αμέτοχος. Όποιος μπορούσε, και με όποιον τρόπο μπορούσε, έβαζε το χέρι στο μέλι.

Οι πολιτικοί με τις δόξες, τις τιμές, το χρήμα και την εξουσία τους, αλλά και το φόβο του πολιτικού κόστους για ρήξεις και τομές. Οι βιομήχανοι με τις απαιτήσεις και πιέσεις τους για προνόμια και διευκολύνσεις. Οι γνωστοί νταβαντζήδες με τα θαλασσοδάνεια. Τα παντός είδους καρτέλ να κερδοσκοπούν ασυστόλως. Οι ιδιοκτήτες Οφσόρ εταιριών, με μοναδικό στόχο την φοροαπαλλαγή τους. Οι συνδικαλιστές με το αραλίκι, τα προκλητικά προνόμια και τα εξωφρενικά οφέλη των συντεχνιών τους. Ο ευρύτερος και στενός Δημόσιος Τομέας με τις «αναρρωτικές» άδειες, τις άδειες από τη σημαία ή κοινώς κοπάνες, τις ανύπαρκτες υπερωρίες, τις αποζημιώσεις για αδικαιολόγητα εκτός έδρας και τα κρυφά επιδόματα κάτω απ΄το τραπέζι. Οι Δημόσιες επιχειρήσεις με εκατομμύρια ευρώ ελλείμματα ετησίως, να δίνουν προκλητικούς μισθούς, λες και τους περίσσευαν. Οι παράνομες επιδοτήσεις για καλλιέργειες που δεν έγιναν και για εκτάσεις που δεν υπήρχαν. Οι μεγαλογιατροί του ΕΣΥ στη διαπλοκή με μίζες εκατομμυρίων ευρώ. Οι υπεσυνταγογραφήσεις για φάρμακα και εξετάσεις για ψύλλου πήδημα. Οι ψηφοφόροι των κομμάτων με τις απαιτήσεις τους, για ένα τουλάχιστον διορισμό που δήθεν εδικαιούντο. Οι αδιάφοροι πολίτες να μην ζητούν αποδείξεις για υπηρεσίες και αγαθά, συμμετέχοντες έτσι στην εκτεταμένη φοροδιαφυγή. Οι εργολάβοι δημοσίων έργων, με τις υπερτιμολογήσεις, και τις υπερσυμβατικές εργασίες τους. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες με τις τεχνικές φοροδιαφυγής τους. Οι προμηθευτές του ΕΣΥ αδηφάγα τρωκτικά στον κορμό του. Οι κομπιναδόροι με τις μαϊμού αναπηρικές συντάξεις και τις συντάξεις πεθαμένων. Οι, οι, οι, οι, οι……… ων ουκ έστιν αριθμός.

Όλοι λοιπόν εναντίον του κράτους και το κράτος εναντίον όλων. Φαύλος κύκλος δηλαδή. Και μετά λέμε να μπουν οι κλέφτες φυλακή. Όλοι οι άλλοι όμως, εκτός από μας, γιατί εμείς κλέβαμε τα λιγότερα. Με τέτοιες λογικές πάντως, προκοπή δεν γίνεται.

Η ανάληψη της προσωπικής και συλλογικής ευθύνης, είναι μείζον ζήτημα στην σημερινή συγκυρία και σε θετική κατεύθυνση. Η απεμπόληση ευθυνών κρατάει τη χώρα καθηλωμένη στο παρελθόν.

Στραβόλαιμος Σταύρος
www.messiniakesapopseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.