Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013

ΠΑΡAΘΥΡΟ ΔΙΑΦΥΓHΣ ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΣIΑΣ ΣΕ ΔΗΜOΣΙΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟYΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΙΡΓΗΣΑΝ ΣΕ ΚΛΟΠΈΣ ΣΕ ΒAΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣIΟΥ .

Διαβάζω ότι η κυβέρνηση φέρνει νομο στην βουλη που περιλαμβάνει ευνοϊκή ποινική μεταχειρηση υποδίκων και κατηγορουμένων για οικονομικά σκάνδαλα και υποθέσεις κρατικής διαφθοράς ,εφ όσον οι κατηγορούμενοι επιστρέψουν το ολικό ποσόν που καταχραστηκαν σε βάρος του Δημοσίου .

Επίσης διαβάζω ότι απο τις ρυθμίσεις αυτές και σωστά ,θα εξαιρούνται οι πολιτικοί που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς ,οι εκπρόσωποι των ΟΤΑ οι ΔΗΜΌΣΙΟΙ λειτουργοί και οι κρατικοί αξιωματούχοι .

Ποιοι όμως κρατικοί λειτουργοί κ.λ.π ;
Αυτοί που οι ίδιοι τα πατελωνιασαν σε βάρος του δημοσίου .!!!!!!

Για αυτούς τους κρατικούς αξιωματούχους πολιτικους κλπ που συνειργησαν ,για να τα πατελωνιασουν οι διάφοροι υποδικοι και οι καταχραστές του δημοσίου ,φαίνεται η κυβερνηση να αφήνει παράθυρο .

Με την παύση της δίωξης των απατεώνων που επιστρέφουν στο δημόσιο τα λεφτά,δεν ΞΕΚΑΘΑΡΊΖΕΙ τι θα κάνει με τους συνεργούς κρατικούς λειτουργους ,που αυτοι ειναι πιθανόν και η αφετηρια που δημιουργηθηκαν τα φαινομενα αυτα .

Αθωωνονται και αυτοί; υπόκεινται σε ευνοϊκή ποινική μεταχειρηση και αυτοί ;

Κύριε Υπουργε Δικαιοσύνης ,

Τους συνεργούς λοιπόν των απατεώνων γιατί δεν προβλεπετε τι θα τους κάνετε;

Μαζι με αυτούς που επιστρέψουν τα λεφτά θα παύει και η δίωξη των κρατικών συνεργων τους;

Μήπως όμως με το νομικό αυτο κενό ,δεν θέλω να σκεφτώ για σκοπιμότητα ,αφήνετε παράθυρο διαφυγής σε αυτούς τους κρατικούς αξιωματούχους που συνέβαλαν να γίνουν οι ληστείες σε βάρος του δημοσίου ;

Μήπως αυτη η παράλειψη της αποδωσης ποινικών ευθυνών , είναι ξανά στο μέλλον το κίνητρο της διαφθοράς ,για ορισμένους κρατικούς ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΎΣ ,που είδαν μετα απο τέτοια φαινόμενα να μην υπάρχει τιμωρία για τους ΣΥΝΕΡΓΟΎΣ ;


Μιχάλης Καρχιμάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.