Τρίτη, 6 Αυγούστου 2013

Απειλή του ΟΑΕΕ για κατασχέσεις

Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα για τους ασφαλισμένους, από τη μια η αδυναμία λόγω της ύφεσης να ανταποκριθούν στις ανάγκες του ασφαλιστικού τους ταμείου αφήνοντας τι οικογένειες χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, από την άλλη η απειλή της κυβέρνησης για κατασχέσεις.

Πάνω από 375.000 ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ ελεύθεροι επαγγελματίες έλαβαν γραπτή ειδοποίηση είτε να εξοφλήσουν τα χρέη τους σε δέκα μέρες, είτε να μπουν σε καθεστώς ρύθμισης, διαφορετικά εντός 6 μηνών, ο Οργανισμός θα ενεργοποιήσει αναγκαστικά μέτρα από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών. Για την διευκόλυνση των ασφαλισμένων δεν χρειάζεται να καταβληθούν οι εισφορές του 2013 εφάπαξ αλλά σε 12 δόσειςΠοιος μπορεί να εγγυηθεί ότι και να καταφέρει ένα μεγάλο μέρος των ασφαλισμένων να μπει σε ρύθμιση και να πληρώσει τις οφειλές του ότι τα ταμεία δεν θα τα διαθέσουν σε κρατικά ομόλογα για να ενισχύσουν τράπεζες και κράτος? Και εφόσον το χρέος τη χώρας είναι μη βιώσιμο αναγκαστικά θα κουρευτούν τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων ξανά, και έτσι οι ασφαλισμένοι θα χάσουν τα λεφτά τους. Και στις δυο περιπτώσεις χαμένος ο πολίτης.

Σε περίπτωση κουρέματος πρέπει να εξαιρεθούν τα ασφαλιστικά ταμεία, και να μην λειτουργήσει το κούρεμα ξανά ως άλλοθι μείωσης συντάξεων όπως με τα δομημένα ομόλογα και το PSI. Είναι η σειρά των τραπεζικών οργανισμών και των διεθνών μεγαλομολογιούχων

Παππάς Κωνσταντίνος
http://venceremos33.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.