Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013

Παπακωνσταντίνου στο BBC: 'Εχω καθαρή τη συνείδησή μου

Συνέντευξη στο BBC έδωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου [κλικ στο screenshot], πρώτη φορά μετά τα γεγονότα της λίστας Λαγκάρντ. O Παπακωνσταντίνου επισημαίνει ότι είναι πιθανός ένας νέος μηχανισμός στήριξης, ένα νέο bailout, στον οποίο αναφέρθηκε και ο Σόιμπλε ο οποίος απέκλεισε το κούρεμα. Σύμφωνα με τον πρώην ΥπΟΙκ, οι Ευρωπαίοι δεν επιθυμούν ένα νέο κούρεμα καθώς δυσκολεύονται να στραφούν στους φορολογούμενούς τους και να τους πουν ''συγνώμη, θα χάσετε τα χρήματά σας''...

Ο ίδιος τονίζει ότι η Ελλάδα πέρασε με τεράστιο κόστος τον κάβο της άτακτης χρεοκοπίας, επανέφερε τους οικονομικούς δείκτες σε βιώσιμα επίπεδα και, επί κυβέρνησης Παπανδρέου με τον ίδιο στο τιμόνι του Υπουργείου Οικονομικών, πέτυχε τη μείωση του ελλείμματος κατά 6 ολόκληρες μονάδες, κάτι που δεν έχει συμβεί σε καμία άλλη χώρα του κόσμου, πάντα με τεράστιο κοινωνικό κόστος για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Ο Παπακ σημείωσε ότι παρότι η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν είχε ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας, ανέλαβε να κρατήσει την Ελλάδα όρθια και το έκανε, αναλαμβάνοντας κάθε προσωπικό κόστος. Άλλωστε, ο ίδιος, σήμερα, σύρεται από δικαστήριο σε δικαστήριο, κατηγορείται ακόμη ότι φούσκωσε το έλλειμμα και μάλιστα με δόλο να βάλει τη χώρα στο ΔΝΤ. Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το πώς αισθάνεται, ενώ πέτυχε επί της υπουργίας του να νομοθετήσει το πρώτο ουσιαστικό πλαίσιο πάταξης της φοροδιαφυγής, μείωσε το έλλειμμα, συμμετείχε στη συγκρότηση ενός πρωτόγνωρου μηχανισμού στήριξης, να κατηγορείται από την πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών, είπε ότι δεν αισθάνεται ένοχος με τη συνείδησή του, ενήργησε όπως του επέβαλαν οι συνθήκες και με γνώμονα το εθνικό καθήκον, ενώ τόνισε ότι κατανοεί τις αντιδράσεις του κόσμου, οι οποίες είναι απόρροια των δύσκολων στιγμών που βιώνει.

Έχει πραγματικό ενδιαφέρον η αταλάντευτη στάση του Παπακωνσταντίνου και η παράθεση της πλήρους αλήθειας παρά το κόστος και τις προσωπικές δυσκολίες που ο ίδιος περνάει. Δεν κρύφτηκε πίσω από κανέναν, δεν άλλαξε ούτε στο ελάχιστο όσα υποστήριξε τα τελευταία χρόνια, δε λύγισε από τις ανήθικες επιθέσεις που συνεχίζει να δέχεται από όλο το συστημικό κύκλωμα συμφερόντων που τον θέλει σταυρωμένο επειδή τόλμησε να βάλει χέρι σε προνόμια δεκαετιών.

Ένας πολιτικός με ήθος, αξιοπρέπεια, @@


http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.