Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013

(ΦΩΤΟ) Μπούμερανγκ η στοχοποίηση Παπανδρέου:Γελάει όλη η Σάμος με το ξεφτιλίκι που έπαθαν τα ψεκασμένα μέσα ενημέρωσης

Προσέξτε τίτλος ιστοσελίδας εφημερίδας μεγάλης κυκλοφορίας από χθες μεχρι και σήμερα το πρωί:«Ξεσηκωμός στη Σάμο κατά του Παπανδρέου! Απαιτούν να φύγει από το νησί»
Αντίστοιχα πολεμικά ρεπορτάζ περί «ξεσηκωμού» φιλοξένησαν και άλλα ηλεκτρονικά μέσα ψεκασμένης »ενημέρωσης», αναφερόμενα σε «συγκέντρωση» που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί χθες στο ξενοδοχείο που διαμένει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αυτό άλλωστε επεδίωκε το παράκεντρο στοχοποίησης Παπανδρέου (και lifestyle ξεπλύματος των χρυσαύγουλων και κάθε τραμπουκικής συμπεριφοράς, θα λέγαμε) εδώ και μερικές μέρες, μετά από ολόκληρη επιχείρηση που στήθηκε και περιελάμβανε το γνωστό μενού με… αστακουδάκια, μενού που έστησε γνωστό κέντρο κατασκευής ειδήσεων και αναπαρήγαγε άλλο κέντρο παραχάραξης της… αλήθειας, με τη συνδρομή ενός ακόμη γνωστού κέντρου «έντιμης» δημοσιογραφίας.

Και ιδού ο «ξεσηκωμός» στη Σάμο:
Γελάει από χθες όλη η δημοκρατική Σάμος.

Κάθε μέρα εξευτελίζονται όλο και περισσότερο όσοι στοχοποιούν τον Παπανδρέου. Τον φοβούνται και τον στοχοποιούν. Είναι ο πρώτος στόχος κάθε διαπλεκόμενου, κάθε χρυσαύγουλου, κάθε ψεκασμένου. Όλα τα πολιτικοεπιχειρηματικά παράσιτα θέλουν να τον εξαφανίσουν.

Μάταια.

Επειδή όμως μπορεί τα παράκεντρα στοχοποίησης Παπανδρέου να εξευτελίζονται καθημερινά πλέον, αλλά το πράγμα έχει και μία πολύ σοβαρή διάσταση που αφορά την ίδια τη Δημοκρατία στη χώρα μας, η Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ της Σάμου εξέδωσε χθες υποδειγματική ανακοίνωση χείμαρρο:

Χαιρετίζουμε την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στη Σάμο, το νησί του Πυθαγόρα. Η επίσκεψη του πρώην Πρωθυπουργού τιμά και προβάλλει το νησί.

Είναι γνωστό ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ιδιαίτερη σχέση με τούτο το νησί. Επέλεξε να διοργανώσει εδώ τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, το Συμπόσιο της Σύμης, να προωθήσει τοπικές ελληνοτουρκικές συμφωνίες και να συναντηθεί με κορυφαίες διεθνείς προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων τον Μπιλ Κλίντον, την Κάθριν Άστον και τον Χαβιέ Σολάνα.

Όλα αυτά τα γεγονότα, είχαν και συνεχίζουν να έχουν ιδιαίτερη σημασία για την εικόνα του νησιού στον υπόλοιπο κόσμο, αλλά και για το μέλλον του νησιού.

Η Σάμος ήταν πάντα οχυρό της Δημοκρατίας, σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Οι Σαμιώτες περιέβαλαν πάντα με σεβασμό κάθε άνθρωπο, κάθε θεσμό.

Ο διάλογος κυριαρχούσε πάντα στις προσωπικές σχέσεις και τις δημόσιες εκδηλώσεις.

Η πολιτική διαφωνία ενίσχυε τη δυνατότητα διαμόρφωσης ευρύτερων συναινέσεων υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

Η Δημοκρατία απαιτεί διάλογο.

Διάλογος χωρίς φανατισμό και μισαλλοδοξία, είναι εποικοδομητικός διάλογος. Είναι διάλογος που επιχειρηματολογεί με σκοπό τη βέλτιστη λύση στα σύνθετα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο, αλλά και την εξεύρεση των καλύτερων δυνατών προϋποθέσεων για την ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων

Σήμερα όμως, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με νοοτροπίες και συμπεριφορές που όχι μόνο δεν έχουν σχέση με τη Δημοκρατία, άλλα αντιθέτως επιφέρουν πλήγμα στη Δημοκρατία.

Νοοτροπίες και συμπεριφορές τύπου «καρφίτσας», που καλλιεργούν τον τραμπουκισμό και τη βία, με την όποια μορφή της, το μίσος και τον φανατισμό και επιχειρούν να μεταμορφώσουν τον πατριωτισμό σε πρακτική ναζιστικού τύπου.

Η προσπάθεια τοπικού πολιτευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων -κατά την πάγια τακτική του κόμματος αυτού- να στοχοποιήσει τον πρώην Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων, έχει όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία πρακτικών άλλων εποχών, τα αποτελέσματα των οποίων πλήρωσε ακριβά ο Ελληνικός λαός και όλοι οι δημοκράτες πολίτες.

Καταγγέλλουμε αυτές τις πρακτικές και καλούμε κάθε δημοκράτη πολίτη να σταθεί απέναντι σε αυτές.

Σήμερα παρά ποτέ χρειαζόμαστε περισσότερη δημοκρατία.
http://www.smartpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.