Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013

Δε βάζουν μυαλό! Λεφτά υπάρχουν για αυξήσεις στις συντάξεις βουλευτών – Τι προβλέπει εγκύκλιος – σκάνδαλο του ΙΚΑ

- Εγκύκλιος του ΙΚΑ ΕΤΑΜ ανοίγει... παράθυρο για αύξηση των βουλευτικών συντάξεων

- Προβλέπει την αναγνώριση πλασματικής προϋπηρεσίας

- Αφορά σε συνταξιούχους βουλευτές, προέδρους κοινοτήτων, δημάρχους, νομάρχες

- Χαρακτηρίστηκε «εξαιρετικά επείγουσα» και πέρασε... νύχτα από τη Βουλή!

- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΙΚΑ
Τα καλά και συμφέροντα για τα... δικά μας παιδιά. Φαίνεται πως οι Έλληνες πολιτικοί δε βάζουν μυαλό και παίζουν με τις αντοχές των πολιτών!

Των πολιτών που βλέπουν καθημερινά μισθούς και συντάξεις να συρρικνώνονται όχι μόνο εξαιτίας των περικοπών αλλά και γιατί πρέπει να πληρώνουν τον έναν φόρο μετά τον άλλο, χαράτσια κτλ.

Λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν για να ανακουφιστούν οι πολίτες, που καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο των επιλογών που έκαναν οι πολιτικοί, αλλά λεφτά υπάρχουν όταν μιλάμε για αύξηση των βουλευτικών συντάξεων!
Η εγκύκλιος «βαφτίστηκε»... εξαιρετικά επείγουσα, εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα και ψηφίστηκε... νύχτα από τη Βουλή!

Και αυτό προσπαθούν να περάσουν με μια σκανδαλώδη εγκύκλιο του επικουρικού ταμείου του ΙΚΑ (ΕΤΑΜ). Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, η εγκύκλιος αυτή προβλέπει αναγνώριση πλασματικής προϋπηρεσίας για συνταξιούχους βουλευτές, προέδρους κοινοτήτων, δημάρχων και νομαρχών κάτι που θα φέρει από το... παράθυρο αύξηση των συντάξεών τους!

Δίνει το δικαίωμα αναγνώρισης προϋπηρεσίας τόσο στο ΙΚΑ όσο και στο επικουρικό του ταμείο ώστε κάποιος να αυξήσει τα έτη ασφάλισής του όσο κατείχε δημόσια αξιώματα, αναφέρει η εφημερίδα.

Δεν δίνει μόνο το δικαίωμα αναγνώρισης προϋπηρεσίας μόνο σε όσους θέλουν να συνταξιοδοτηθούν αλλά και σε όσους ήδη παίρνουν σύνταξη και με την εγκύκλιο έχουν το δικαίωμα να αναγνωρίσουν επιπλέον χρόνια και έτσι να αυξήσουν τη σύνταξή τους.

Τι προβλέπεται

Με το νόμο και την εγκύκλιο του ΕΤΑΜ συντάξιμος θεωρείται για βουλευτές που διατέλεσαν υπουργοί, υφυπουργοί, δήμαρχοι και νομάρχες ο χρόνος της κοινοβουλευτικής τους θητείας ή της θητείας που διήνυσαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς μπορούν να εξαγοράσουν το διάστημα αυτό στα Ταμεία που ήταν ασφαλισμένοι πριν εκλεγούν.

Για τους περισσότερους μάλιστα, η εξαγορά αυτή έχει πλαφόν ως προς το τελικό κόστος.

Έτσι, μέσω της αναγνώρισης που τους προσφέρει η εγκύκλιος, μπορούν όχι μόνο να συμπληρώσουν χρόνια και να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα αλλά και να αυξήσουν το ποσό που θα παίρνουν μηνιαίως.
http://gr.news.yahoo.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.