Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Eίναι οριστικό: ο Βαγγέλας είναι η παρατημένη γκόμενα ακόμα ΚΑΙ του Ιορδάνη!!!

Αναδημοσιεύουμε το άρθρο του δημοσιογράφου το Mega Ιορδάνη Χασαπόπουλου. Αφού τρίψετε τα μάτια σας μ' αυτά που θα διαβάσετε, ακολουθεί σχόλιο του epikairo.

Οι διπλές εκλογές του Μαΐου φαίνεται ότι έχουν δρομολογήσει μεγάλες αλλαγές και στο κυβερνητικό στρατόπεδο, καθώς ο ανασχηματισμός είναι προ των πυλών, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, τον κυβερνητικό εταίρο που αγωνίζεται για την επιβίωση του, θα ανοίξει την συζήτηση για την ικανότητα του κ. Βενιζέλου να οδηγήσει το κόμμα στις εθνικές εκλογές όποτε αυτές γίνουν. [egiakoumis]

Το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης θα αποτελέσει το βαρόμετρο για τις εξελίξεις καθώς στο μέγαρο Μάξιμου αλλά και στην Κουμουνδούρου θα μετρήσουν το σύνολο της εκλογικής δύναμης που θα συγκεντρώσουν η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ.

Τα δυο κόμματα θα έχουν την δεδηλωμένη το βράδυ των ευρωεκλογών; Δηλαδή τα ποσοστά τους θα δείχνουν ότι αποτελούν πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία;

Εάν η ΝΔ δεν καταφέρει να κλείσει την ψαλίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ και η διάφορα στις ευρωεκλογές ξεπεράσει τις 4 μονάδες, τότε πολύ δύσκολα θα μπορέσει να πείσει τους επόμενους μήνες ότι μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις και να τις περάσει από την Βουλή, αλλά κυρίως πολύ δύσκολα θα μπορέσει να διαπραγματευτεί με τους ευρωπαίους εταίρους για το ελληνικό χρέος.

Ο πρωθυπουργός έχει ήδη αποφασίσει πως την επόμενη των εκλογών θα προχωρήσει σε ένα σαρωτικό (ει δυνατόν) ανασχηματισμό με μεγάλες αλλαγές και στο οικονομικό επιτελείο, αλλά και σε αλλά βασικά υπουργεία. Ήδη στην κοινοβουλευτική ομάδα κάποιοι βουλευτές προετοιμάζονται για τις υπουργικές θέσεις, θεωρώντας ότι ήρθε η σειρά τους να "σώσουν την χώρα".

Όσοι πάντως γνωρίζουν την κατάσταση λένε πως αν η διάφορα της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη στις ευρωεκλογές, τότε στις εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν, η ψαλίδα θα ανοίξει, η διάφορα θα μεγαλώσει, αφού παροχές δεν πρόκειται να γίνουν, ενώ οι φόροι που θα κληθούν να πληρώσουν τα μεσαία εισοδήματα θα είναι υψηλότεροι.

Σημαντικός παράγοντας στις εξελίξεις θα είναι και τα ποσοστά που θα πάρει το ΠΑΣΟΚ. Εάν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπικές τάσεις και το ΠΑΣΟΚ από το 13% κατρακυλήσει κάτω από το 7-8% τότε κλονίζεται συνολικά η σημερινή συγκυβέρνηση. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε ότι μπορούσε για να αποδομησει την εικόνα του και δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να χτίσει "θετικές απόψεις" για το πρόσωπο του.

Είναι ενδεικτικό ότι σε κάθε νέα δημοσκόπηση το μεγάλο εύρημα είναι οι αρνητικές απόψεις για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και το κόμμα του που συνεχώς μεγαλώνουν
Στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει σήμερα στέλεχος, βουλευτής ,υπουργός, συνεργάτης που να μην λέει στον κ. Βενιζέλο ότι πρέπει να αλλάξει τακτική γιατί αυτή που ακολουθεί έχει οδηγήσει το κόμμα στον γκρεμό και τον ίδιο στην καταστροφή.
«Φταίνε όλοι οι άλλοι που δεν καταλαβαίνουν ότι ο Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ θυσιάζονται για να σωθεί η χώρα» είναι με μια φράση το κλίμα που επικρατεί στην ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών. "Ο πρόεδρος επιλύει τα προβλήματα της Ουκρανίας της Αρμενίας της Λιβύης της Σύριας αλλά δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ" είναι η απάντηση με την οποία συμφωνούν οι περισσότεροι.

Η πρώτη δημοσκόπηση που έγινε με αφορμή το "Ποτάμι" του Στ. Θεοδωράκη επιβεβαίωσε αυτό που φοβόντουσαν όλοι στο ΠΑΣΟΚ . Πως αργά η γρήγορα το κενό στην πολιτική θα το καλύψει η ζωή. Θα βρεθεί ένας σχηματισμός μια φρέσκια κίνηση που δεν θα αφήσει ακάλυπτο το κενό στο χώρο, που αφήνει η κεντροαριστερά αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Χαριλάου Τρικούπη στην αρχή πανικοβλήθηκαν ότι μπορεί το "ΠΟΤΑΜΙ" θα δημιουργήσει διαρροές στο ΠΑΣΟΚ και να χαθεί ακόμη ένα μεγάλο κομμάτι ψηφοφόρων που θα μπορούσαν να ψηφίσουν στο τέλος την "ΕΛΙΑ".

Μέρα με την ημέρα πάντως στην Χαριλάου Τρικούπη καταλαβαίνουν ότι το παιχνίδι χάθηκε. Και ήδη όλοι ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα.

Οι βουλευτές θα εκφράσουν τον πανικό τους πως δεν θα ξαναεκλεγούν, η εσωκομματική αντιπολίτευση θα αμφισβητήσει ανοιχτά τον κ. Βενιζέλο και οι διάδοχοι θα πάρουν θέση μάχης, ενώ ο Γ. Παπανδρέου θα περιμένει να τον ξανακαλέσει η ιστορία για να ξαναδώσει το ΠΑΣΟΚ.

Epikairo: Ο Χασαπόπουλος δίνει το σύνθημα. Το project Βενιζέλος έλαβε τέλος, κάτι που αποδείχθηκε και στην διήμερη συνδιάσκεψη της "Ελιάς", ένα πραγματικό φιάσκο για τον ίδιο και για όσους πίστεψαν ότι μπορούν να αυτοκαταργήσουν το ΠΑΣΟΚ.

Αυτή όμως είναι η πρώτη, επιφανειακή ανάγνωση. Ο Χασαπόπουλος ναι μεν αποδομεί τον Βενιζέλο πολύ σκληρά, αλλά αν διαβάσετε προσεκτικά, θα δείτε ότι τοποθετεί τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ΜΕΤΑ τις ευρωεκλογές. Με άλλα λόγια ο Χασαπόπουλος και το σύστημα συμφερόντων που εκφράζονται από την πένα του, θέλουν να κρατήσουν τον Βενιζέλο μέχρι τις ευρωεκλογές, όπου στο μεσοδιάστημα ο εργοδότης του Αντώνης Σαμαράς του βρει ένα χρυσό αλεξίπτωτο για να την κάνει με ελαφρά από την προεδρία (π.χ. με μια θέση Επιτρόπου).

Ωστόσο η ιστορία δεν μπορεί να περιμένει. Το ΠΑΣΟΚ με πρόεδρο τον Βενιζέλο, που πλέον του φέρονται σαν παρατημένοι γκόμενα (ο τίτλος του πόστ είναι δανεισμένος από τον εύστοχο χαρακτηρισμό της epikairo-tis) δημοσιογράφοι που στήριξαν με πάθος το project-Βενιζέλος, θα οδηγηθεί στην πλήρη καταστροφή. Οι εξελίξεις πρέπει να τρέξουν προτού στις ευρωεκλογές. Αρκετά μια ολόκληρη παράταξη θυσιάστηκε για να εξυπηρετήσει τα προσωπικά συμφέροντα του Βενιζέλου. Ως εδώ.

- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.