Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014

Καρχιμάκης: Είμαι αθώος, δεν μπορώ να καταβάλω το ένα εκατ. ευρώ

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αρνείται τις κατηγορίες για παραβίαση απόρρητων πληροφοριών της Πολιτείας και δηλώνει ότι τα «ισχνά» οικονομικά του δεν του επιτρέπουν να καταβάλει την εγγύησηΑθώος δηλώνει ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παραβίαση απορρήτων πολιτείας σε βαθμό κακουργήματος.

Παράλληλα, ο κ. Καρχιμάκης υποστηρίζει ότι δεν είναι σε θέση να καταβάλει το χρηματικό ποσό του ενός εκατ. ευρώ που του επεβλήθη από τις δικαστικές αρχές ως εγγύηση - εκτός της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα - για να αφεθεί ελεύθερος, μετά την απολογία του στον ανακριτή. «Δεν το επιτρέπουν τα ισχνά οικονομικά μου» σημειώνει ο ίδιος.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Καρχιμάκη:

«Η κατηγορία δεν αντιστοιχεί στο πρόσωπο μου και στην πάγια δράση και συμπεριφορά μου χάριν και υπέρ του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος. Κυρίως όμως δεν αναλογεί στο υλικό της δικογραφίας. Ως εκ τούτου είμαι απολύτως βέβαιος ότι η δικαιοσύνη στο πλαίσιο της θεσμικής της λειτουργίας θα καταλήξει στην αναγνώριση της αθωότητας μου.

Ασφαλώς δεν κατεβλήθη η εγγύηση του 1.000.000 ευρώ δεδομένου άλλωστε ότι δεν το επιτρέπουν τα ισχνά οικονομικά μου».

Υπενθυμίζεται ότι αναφορά σε βάρος του πρώην υπουργού είχε καταθέσει υπάλληλος της ΕΥΠ στον διοικητή της υπηρεσίας, σύμφωνα με την οποία ο κ. Καρχιμάκης φέρεται να λάμβανε απόρρητα έγγραφα που απευθύνονταν προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εξωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Αμυνας σχετικά με την ασφάλεια και την αμυντική ικανότητα της χώρας.

http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.