Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Με 70,67% στον β’ γύρο εξελέγη πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ο Β. Αλεξανδρής

Νέος πρόεδρος του ΔΣΑ εξελέγη με ποσοστό 70,67% στο β' γύρο, ο Βασίλης Αλεξανδρής.
Ο Βασίλης Αλεξανδρής θα είναι πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την επόμενη τετραετία, καθώς στον δεύτερο γύρο των εκλογών έλαβε ποσοστό 70,67% (5.755 σταυροί), ενώ ο αντίπαλός του Γιάννης Αδαμόπουλος έλαβε ποσοστό 29,33% (2.388 σταυροί).

“Το αποτέλεσμα δεν αποτελεί έπαθλο για κανένα κομματικό σχηματισμό. Θα περιφρουρήσουμε με κάθε τρόπο την αυτοτέλεια μας. Θελουμε και μπορούμε απο αύριο να χαράξουμε κοινή πορεία. Πορεία διεκδίκησης” δήλωσε ο κ. Αλεξανδρής για το σημερινό αποτέλεσμα του Β’ γύρου των εκλογών του Δ.Σ.Α., ευχαριστώντας για τη στήριξη τους συναδέλφους του.

Συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα

Ο Βασίλειος Ευστ. Αλεξανδρής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης από την οποία αποφοίτησε τον Απρίλιο του 1980. Το 1992 έλαβε διδακτορικό δίπλωμα από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από το 1982 έως και σήμερα ασκεί συστηματικά δικηγορία με κύριο αντικείμενο τον χειρισμό ποινικών υποθέσεων σε κάθε βαθμό δικαιοδοσίας.

Την τριετία 1995-1998 συμμετείχε ως διδάσκων στα σεμινάρια του Δ.Σ.Α. για τους νέους δικηγόρους.

Καθ’ όλη τη λειτουργία του επιστημονικού περιοδικού «ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ», του οποίου ιδρυτές ήσαν ο Ι. Μανωλεδάκης και ο Δ. Τσάτσος, ήταν στην ομάδα των τακτικών συνεργατών.

Έχει συγγράψει σειρά επιστημονικών μελετών που έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά καθώς και σε συλλογικούς τόμους. Επίσης, σε επιστημονικά περιοδικά έχει δημοσιευτεί σειρά παρατηρήσεών του σε αποφάσεις της νομολογίας (από το έτος 1993 έως σήμερα).

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ποινικού Δικαίου και της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων.

http://7imeres.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.