Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

ΟΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΤΩΝ ΔΕΞΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2009 !...

Εχει ενταθεί τον τελευταίο καιρό η προσπάθεια αποενοχοποίησης του Κ. Καραμανλή σε σχέση με τα πεπραγμένα της πενταετίας του και τα όσα βιώνει η χώρα την τελευταία τριετία. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει επιχειρήσει (σωστότερα, τολμήσει) να δικαιολογήσει με οποιονδήποτε τρόπο τις επιλογές του και έχει επιλέξει τη σιωπή.

Κορύφωση της προσπάθειας αυτής αποτέλεσε η επίθεση εναντίον του υπουργού Οικονομικών για την αναφορά στην εισηγητική έκθεση του πολυνομοσχεδίου ότι το έλλειμμα έφτασε το 2009 στο 15,6%. Συντονισμένη μάλιστα. Τόσο εντός της Βουλής, από τον Δ. Τζαμτζή κυρίως, όσο και εκτός αυτής από τον πρώην βουλευτή Γ. Μανώλη. Και οι δύο θεωρούν ότι ο Γ. Στουρνάρας θα έπρεπε να είχε «προτιμήσει» τα ποσοστά που προβάλλει η φιλοκαραμανλική πλευρά.

Φυσικά ο Μανώλης, και ο κάθε Μανώλης, μπορεί να περιφέρει στα ραδιόφωνα και στις ιστοσελίδες την όποια άποψη επιλέγει, αλλά ο Τζαμτζής οφείλει να προσέχει τις τοποθετήσεις του ως κυβερνητικός βουλευτής. Αν διαφωνεί με το συγκεκριμένο ποσοστό, δεν έχει παρά να εισηγηθεί στον αρχηγό του να μεταφέρει την άποψή του στις Βρυξέλλες και ν΄ αξιώσει την ανατροπή των δεδομένων της δανειακής συμφωνίας. Γιατί είναι και επιεικώς γελοίο να υπερψηφίζουν βουλευτές την επιβολή μέτρων για την κάλυψη ελλείμματος το οποίο θεωρούν ότι πλέον δεν υπάρχει, με βάση τη συλλογιστική που αναπτύσσουν.

Κι επειδή υπάρχει κι εκείνη η μήνυση εναντίον του επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας, καλό θα είναι να θυμούνται όσοι την επικαλούνται ότι βασίζεται στον αδιαμφισβήτητα ψευδή ισχυρισμό ότι το έλλειμμα διογκώθηκε στο 15,6% για να καταστεί δυνατή η υπαγωγή μας στο ΔΝΤ. Αλλά στο ΔΝΤ είχαμε υπαχθεί 6 μήνες πριν η Eurostat ανεβάσει το έλλειμμα στο συγκεκριμένο ποσοστό.

Κι όσο για τη «σοβαρότητα» της διεξαγόμενης έρευνας, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν έχουν κληθεί οι αρμόδιοι της Eurostat να δώσουν τη μαρτυρία τους για τη λαθροχειρία που υποτίθεται ότι έκαναν ή που συνέβαλαν για να γίνει. Ισως επειδή κρίθηκε ότι δεν χρειαζόταν να ξανακουστούν διεθνώς οι καταγγελίες των Βρυξελλών για τα πλαστά στατιστικά στοιχεία με τα οποία τροφοδοτούσε ο Κ. Καραμανλής την Ευρωπαϊκή Ενωση και τον ελληνικό λαό.

Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος

logoplokies.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.