Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

Στο (γαλάζιο) ράφι μπαίνει οριστικά το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Επαρκές το υπάρχον πλαίσιο, λέει η ΝΔ
Το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο είναι επαρκές στα θέματα αντιμετώπισης του ρατσισμού, διαπιστώθηκε σε νέα σύσκεψη για τον αντιρατσιστικό νόμο με την συμμετοχή του γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Θανάση Μπούρα, του υφυπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Καραγκούνη, του Χρύσανθου Λαζαρίδη, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου, του γραμματέα της Κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου, του Προκόπη Παυλόπουλου και του Τάσου Νεράντζη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Νέα Δημοκρατία, «στη νέα αυτή σύσκεψη έγινε εκτενής συζήτηση και σχολιασμός του λεγόμενου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου και διαπιστώθηκαν τα εξής:

Πρώτον, το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο είναι επαρκές στα θέματα αντιμετώπισης του ρατσισμού, όπως για παράδειγμα ο Ν. 927/79 και το άρθρο 79 παράγραφος 3 του Ποινικού Κώδικα (η τέλεση εγκληματικής πράξης από φυλετικό μίσος κλπ συνιστά επιβαρυντική περίπτωση).

Δεύτερον, η ΝΔ δεν θεσπίζει ιδιώνυμο.
Τρίτον, η τυχόν θέσπιση ιδιώνυμου θα αποτελούσε παραβίαση της θεμελιώδους συνταγματικής αρχής της ελευθερίας της έκφρασης που θα μπορούσε θεωρητικά να γενικευθεί κατά πάντων.
Τέταρτον, τυχόν βελτιώσεις στην κείμενη νομοθεσία είναι εφικτή και είναι και επιθυμητή».
ΠΑΣΟΚ: Θέμα των πολιτικών αρχηγών

Εν τω μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ επιμένει με ανακοίνωσή του ότι το θέμα του αντιρατσιστικό νόμου «έχει μεταφερθεί εκ των πραγμάτων στο επίπεδο των αρχηγών που
συγκροτούν την κυβερνητική πλειοψηφία», παραπέμποντας στην συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

«Κανείς δεν μπορεί να προκαταλαμβάνει τη Βουλή με αλαζονικές διαρροές» καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.