Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Ο Παρασκευάς Αυγερινός και η "καταθλιπτική" του κατάθεση για τον Ανδρέα Παπανδρέου

ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΤΙ Ο [πάντα σεβαστός μου] ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΘΑ ΕΠΕΦΤΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ!!!!

Θα τολμήσω να πω ότι... ου γαρ έρχεται μόνο! [Μου θυμίζει κάτι από Μητσοτάκη...] Αυτά που γράφει στο βιβλίο του και διάβασα στη χθεσινή παρουσίαση που έκανε ο Κ. Ζούλας στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, είναι τουλάχιστον πολιτικό ολίσθημα. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, γιατί και ο Αυγερινός είναι γιατρός και λέει τέτοιες κουταμάρες για τον ΑΝΔΡΕΑ Παπανδρέου. Τον όρκο του Ιπποκράτη γιατί τον έδωσε; Το ιατρικό απόρρητο το έχει ακουστά;; Φαντάζεστε να βγαίνουν όλοι οι γιατροί και να ανακοινώνουν τα προσωπικά μας ιατρικά δεδομένα;

ΔΕΝ φανταζόμουν ποτέ ότι ο Αυγερινός θα ήταν τόσο προσβλητικός για τον Ανδρέα και γενικώς για όλη την οικογένεια Παπανδρέου. 

Έστω ότι όλα αυτά που επικαλείται στο βιβλίο του και αναφέρονται στην "κατάθλιψη" του Ανδρέα είναι αλήθεια. Έστω ότι αυτός τον συνόδεψε στον ψυχίατρο και η διάγνωση ήταν "βαριάς μορφής κατάθλιψη", τι νομίζει ο πάλαι ποτέ σεβαστός Παρασκευάς ότι προσφέρει σήμερα στον κόσμο που κάποτε πίστεψε στον ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και στην ιστορία;;;

Αλλά το θέμα είναι ότι ο Ανδρέας έχει αποδειχτεί ένας μεγάλος πολιτικός κι αυτές οι μπούρδες που τώρα καταθέτει ο Παρασκευάς είναι για τα σκουπίδια. 

Θα τολμούσα να παρατηρήσω ότι σαν γιατρός που είναι θα πρέπει να ξέρει ότι καλό είναι να μη βγάζει κανείς τα προσωπικά δεδομένα κανενός στη μπερλίνα και πολύ περισσότερο ενός ανθρώπου, πολιτικού που άλλαξε με την πολιτική του την ελληνική κοινωνία κι εγώ θέλω να πιστεύω ακόμη ότι η ΑΛΛΑΓΗ ήταν το άνοιγμα μιας τεράστιας πόρτας για τον λαό προς την πρόοδο κι επιπλέον βγήκαμε από την προϊστορία και μπήκαμε στις σελίδες της ιστορίας.

Αλλά προχώρησε και παραπέρα προσβάλλοντας και την Μαργαρίτα Παπανδρέου [ξέχασε όμως ότι τις μανάδες του κόσμου τις σέβονται] και τον Γιώργο Παπανδρέου.

Με αυτό το συγγραφικό πόνημα ο Παρασκευάς αποδείχτηκε πολύ μικρός και έκανε μεγάλο λάθος. Πίστεψα ότι με το βιβλίο του θα εξηγούσε την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, τη δική του συμμετοχή με τις πολιτικές θέσεις και απόψεις του, αλλά όχι όμως να λέει ότι το περιβάλλον του στο Καστρί προσπαθούσε επί μήνες να αποκρύψει ότι έχρηζε βοηθείας. «Τον έβαζαν να παίζει μαζί τους χαρτιά για να τον απαλλάξουν από τη στενοχώρια του», γράφει, ενώ αποκάλυψε ότιγια τουλάχιστον έξι μήνες πήγαινε κάθε μέρα στο Καστρί για να του χορηγεί τη φαρμακευτική αγωγή και ο Κώστας Στεφανής για ψυχιατρική υποστήριξη.

[Κύριε Ζούλα, σας προτείνω η επόμενη συνέντευξη να είναι με τον καθηγητή Στεφανή για να σας εξηγήσει τι είδους φαρμακευτική αγωγή χορηγούσε στον αείμνηστο Ανδρέα.. Οχι πως είναι ανοσιούργημα η κατάθλιψη, αλλά ο τρόπος που αναφέρεται και στην προκειμένη περίπτωση αξιοποιείται πολιτικά]

Δεν πρόκειται να διαβάσω το βιβλίο αν και είχα κατά νου να πάω να το αγοράσω διότι πάντα εκτιμούσα τον Παρασκευά. Και είμαι βέβαιος ότι θα αναφέρει κι άλλες «γαργαλιστικές» λεπτομέρειες για να δουλεύουν κάθε βράδυ οι εκπομπές της κίτρινης δημοσιογραφίας και το βιβλίο να ... πουλήσει και να πάει προσκεκλημένος σε διάφορες ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές του κώλου που περιμένουν να κατασπαράξουν και νεκρό τον Παπανδρέου.

Το ζήτημα είναι ότι κανείς δεν τολμούσε να μιλήσει γι' αυτά όσο ζούσε ο Ανδρέας. Βέβαια είναι γνωστή η στάση του Παρασκευά στη σύνοδο του Πεντελικού. Δεν είναι της ώρας. Όλοι όμως πολιτεύτηκαν και γίνανε νοματαίοι κάτω από τη σκιά του μεγάλου Ανδρέα. Και είναι κρίμα και ντροπή μετά θάνατον να τον πετροβολάνε... Άλλωστε ΚΑΙ ο Παρασκευάς Αυγερινός "περιβάλλον" του Ανδρέα υπήρξε...

Ν.ΛΑΓΚΑΔΙΝΟΣ
http://nikoslagadinos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.