Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Βενιζέλος τη φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του

Τι σχέση μπορεί να έχει η δημοσκόπηση που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος με το μέλλον της κυβέρνησης; Πάρα πολλά διότι, απ’ ότι μαθαίνουμε ένα από τα τρία κόμματα που συγκυβερνούν, το ΠΑΣΟΚ, είχε σήμερα Κεντρική Επιτροπή.

Κι απ’ ότι διαβάζουμε και ακούμε ο Ευ. Βενιζέλος, ο ένας εκ των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση σωτηρίας που έχουμε σήμερα, εξαπέλυσε επίθεση κατά πάντων. Επιτέθηκε στη ΝΔ, στη Δεξιά, στον Σαμαρά, στην Δημοκρατική Αριστερά, στους πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που θέλουν να κάνουν κόμμα, στη Χρυσή Αυγή και σε όποιον άλλον θυμήθηκε εκείνη την ώρα.

Για τους υπόλοιπους ποσώς μας ενδιαφέρει, αλλά όταν επιτίθεται στους κυβερνητικούς εταίρους με τους οποίους κάθεται στο ίδιο τραπέζι, μοιράζεται μαζί τους την εξουσία και τη Δευτέρα θα συζητήσει τη συνολική λειτουργία της κυβέρνησης, αυτό ασφαλώς πρέπει να σχολιαστεί.

Ειδικά σε συνδυασμό με τη δημοσκόπηση που δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ του 47% κάποτε παίρνει τώρα… 4,7% και αυτό δεν είναι καθόλου αστείο. Ακόμη χαμηλότερα δε είναι το κόμμα του Κουβέλη, επομένως, έχουμε μια συνολική αποδόμηση των δύο εκ των τριών κυβερνητικών εταίρων.

Όταν, όμως, ένα χρόνο μετά το σχηματισμό κυβέρνησης ο Βενιζέλος ειδικά και ο Κουβέλης με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, εξαπολύουν επίθεση και απειλούν με διάφορα τσιτάτα όπως «νέα προγραμματική συμφωνία, δεν κυβερνά ο Σαμαράς» κ.λπ. τότε ασφαλώς υπάρχει πρόβλημα.

«Δεν θα δεχτούμε την παλινόρθωση του κράτους της Δεξιάς και τον παραγοντισμό των κομματικών ποσοστώσεων», επισήμανε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι «η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα θα έχει το χαρακτήρα της συνολικής αξιολόγησης της λειτουργίας της κυβέρνησης. Εκ των πραγμάτων τίθεται το ζήτημα της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας, η οποία θα πρέπει να είναι μια εθνική συμφωνία ευρύτερης αποδοχής».

«Η επιτυχία της Κυβέρνησης για να καταστεί επιτυχία της χώρας μπορεί να διασφαλιστεί μόνο εφόσον γίνουν αυτά που λέμε και γιατί απορρέουν από τις ζωτικές ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας, αλλά για να το πω πολύ απλά, και γιατί χωρίς το ΠΑΣΟΚ δενσχηματίζεται πλειοψηφία», τόνισε.

Ο ρόλος του πρωθυπουργού και των υπουργών σε μια κυβέρνηση συνεργασίας είναι διαφορετικός από ότι σε μια μονοκομματική κυβέρνηση άρα τίθεται ζήτημα αξιολόγησης και αξιοποίησης των προσώπων, τόνισε.

«Οι προτάσεις μας προκαλούν συχνά ενόχληση στη ΝΔ. Αυτό οδηγεί σε καθυστερήσεις και σε μια παιδαριώδη προσπάθεια οικειοποίησης των προτάσεων μας διά της καθυστέρησης. Η ΝΔνομίζει ότι η κυβέρνηση είναι δική της. Πολύ συχνά την αντιμετωπίζει ως μονοκομματική κυβέρνηση. Εμείς συνεργαζόμαστε με τη ΝΔ αλλά δεν ταυτιζόμαστε, είμαστε καλόπιστοι αλλά δεν θα δεχτούμε την ανιστόρητη, κουτοπόνηρη και άδικη κατανομή του βάρους για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης», είπε.

Η ΔΗΜΑΡ θέλει να μετέχει στη νομή της εξουσίας αποφεύγοντας στις κρίσιμες στιγμές το βάρος δύσκολων αποφάσεων. «Δεν μπορούν να μας κουνούν το δάχτυλο ούτε αυτοίπου προκάλεσαν εκλογές επιζητώντας αυτοδυναμία ούτε εκείνοι που καταψήφισαντο δεύτερο μνημόνιο, δήλωσαν παρών στον εφαρμοστικό και ψήφισαν τονπροϋπολογισμό», σημείωσε.

Αυτά είπε εν ολίγοις ο κ. Βενιζέλος του 4,7% και όσο κι αν ακούγεται αλαζονικό κάποιος πρέπει να του πει: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Αν ο κ. Βενιζέλος, αλλά και ο κ. Κουβέλης επιθυμούν να ρίξουν την κυβέρνηση ας το κάνουν. Την ώρα που δείχνει να βελτιώνεται η κατάσταση στην Ελλάδα, ή τουλάχιστον να σταθεροποιείται η οικονομία, όποιος θέλει είναι ελεύθερος να διαλύσει την κυβέρνηση και να τον κρίνει ο λαός στην κάλπη.

Όλα τα άλλα μας θυμίζουν παραλλαγμένο το… Βενιζέλος την φτέρη έσειε κακό τηςκεφαλής του.
www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.