Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Αναθεωρούνται όλες οι άδειες οπλοφορίας

Αντιδράσεις αλλά και ραγδαίες εξελίξεις προκάλεσε ο πυροβολισμός που αναστάτωσε το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» από όπλο που ανήκει σε βουλευτή της Χρυσής Αυγής, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Ο υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη διέταξε να επανεξεταστούν από μηδενική βάση οι άδειες οπλοφορίας των βουλευτών.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος έφτασε στο αεροδρόμιο στις 14:30 χθες το μεσημέρι, προκειμένου να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Ο βουλευτής δήλωσε ότι έχει στην κατοχή του όπλο και στη συνέχεια συνοδεύτηκε από υπάλληλο του «Ελ. Βενιζέλος» σε ειδικό χώρο παράδοσης οπλισμού. Εκεί, ο υπάλληλος ζήτησε από τον Αντώνη Γρέγο να αφαιρέσει την γεμιστήρα από το όπλο του, ενώ τον ρώτησε αν έχει φυσίγγια στη θαλάμη.


Η απάντηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής ήταν αρνητική και στη συνέχεια γύρισε την πλάτη στον υπάλληλο, για να ακολουθήσει ο πυροβολισμός, αφού στο όπλο υπήρχε μία σφαίρα. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΝΕΤ, υπάλληλος του αεροδρομίου ανέφερε ότι το πιστόλι δεν εκπυρσοκρότησε αλλά πυροβόλησε ο ίδιος ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, καθώς ήταν σίγουρος ότι δεν υπήρχε σφαίρα.

Το επεισόδιο «πυροδότησε» έντονες αντιδράσεις και από την πλευρά των κομμάτων της Βουλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι είναι «παραπάνω από επιβεβλημένος ο έλεγχος των αδειών οπλοφορίας που έχουν οι βουλευτές». «Πρέπει να μπει τώρα ένα τέλος τόσο στην ασυδοσία των φασιστικών ομάδων, όσο και στην καλλιέργεια ανιστόρητων και επικίνδυνων θεωριών περί δύο άκρων που υπονομεύουν τις δημοκρατικές αξίες», τόνισε στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Από την πλευρά της η Δημοκρατική Αριστερά ανέφερε ότι δεν υπάρχει μέρα που οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής να μην προκαλούν με την ακραία συμπεριφορά τους, αλλά και τη συνολικότερη στάση τους, ζητώντας και αυτή από την πλευρά της να ελεγχθούν οι άδειες οπλοφορίας των βουλευτών. «Τη μία είναι η προσπάθεια να μετατρέψουν το κοινοβούλιο σε αρένα, την άλλη είναι η επίθεση σε ανυπεράσπιστο οδηγό, την επόμενη είναι οι επιθέσεις κατά μεταναστών. Τελευταίο κρούσμα η εκπυρσοκρότηση όπλου βουλευτή της Χρυσής Αυγής!», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

Στο μεταξύ, τους 51 φτάνουν οι βουλευτές της Βουλής που έχουν άδεια οπλοφορίας και οπλοκατοχής. Όσον αφορά στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, από τους 18 που βρίσκονται στη Βουλή, οπλοφορούν οι 16.http://www.4news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.