Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ο Σπυρίδων Λαπατσιώρας του ΣΥΡΙΖΑ πήρε στο λαιμό του τον Χριστόφια στην Κύπρο

Ο λέκτορας Σπυρίδων Λαπατσιώρας, συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ήταν αυτός που ανέλαβε να βοηθήσει το ΑΚΕΛ και τον αριστερό πρώην πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια να εκπονήσει σχέδιο εξόδου από την κρίση και τον πήρε στο λαιμό του, γράφουν τα «Νέα».
Γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος:

Το αγόρι με το βελούδινο κ.λπ. βλέμμα είναι στον περίγυρο του προέδρου Αλέξη – κάνει χρέη εκπροσώπου. Ο Λαφαζάνης είναι η αντιπολίτευση. Σου λέει, απέτυχε το ευρώ, πάμε έξω. Οποιος βρει ποια ακριβώς είναι η θέση του κόμματος κερδίζει τα άπαντα του Γιάννη Μηλιού για την οικονομία...Ή το μάλλον πενιχρό συγγραφικό έργο ενός ανερχόμενου αστέρα, με πορεία διάττοντος στο περιβάλλον του προέδρου Αλέξη, ονόματι Σπυρίδων Λαπατσιώρας, λέκτορος το επάγγελμα.

Ο νέος αυτός, που με εντολή Αλέξη ανελίχθηκε προσφάτως σε συντονιστή της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Εργου (ΕΕΚΕ για τους ρέκτες των αρχικών) για την Οικονομία, είναι αυτός ο οποίος ανέλαβε να βοηθήσει το ΑΚΕΛ στην Κύπρο για την εκπόνηση, λέει, ενός σχεδίου εξόδου από την κρίση! Διερωτώμαι, γιατί ο συναγωνιστής Αλέξης δεν τον είχε στείλει πακέτο στη Λευκωσία πριν από κανέναν χρόνο, όταν ο πρόεδρος Χριστόφιας έπαιζε την «πινακωτή» («πινακωτή, πινακωτή, από το άλλο μου τ' αυτί, γιατί είναι η μάνα μου κουφή») με την τρόικα που του ζητούσε να λάβει μέτρα; Διότι αν το είχε κάνει (ο Χριστόφιας, όχι ο Αλέξης), πιθανότατα η Κύπρος να μην αντιμετώπιζε σήμερα αυτή την τραγωδία...

Ρώτησα σχετικά ειδήμονα περί των θεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και το απέδωσε στην πιθανότητα ο φωστήρας αυτός να μην μπορούσε – όχι ότι ο πρόεδρος Αλέξης δεν είχε τη διορατικότητα – να προβλέψει τις εξελίξεις στην Κύπρο.

– Δεν μπορούσε; Γιατί, τι έκανε; ρώτησα.

Κοίτα, σε πιάνω αδιάβαστο περί τα πανεπιστημιακά, και δεν το αντέχω, μου είπε με φωνή που πρόδιδε απαξίωση.

Κατάπια την προσβολή και επέμεινα.

Παιδί μου, ξέρεις τι λένε στο πανεπιστήμιο για περιπτώσεις σαν του Λαπατσιώρα; «Κουβάλα τον προτζέκτορα για να σε κάνω λέκτορα»!

Κακίες. Μη δουν άνθρωπο να προκόβει. Ο εν λόγω Λαπατσιώρας άλλωστε είναι αυτός ο οποίος είχε προτείνει την καταπληκτική ιδέα να δώσει η Ελλάδα βοήθεια στην Κύπρο δύο δισ. ευρώ, ιδέα που υιοθέτησε ασμένως ο πρόεδρος Αλέξης – και περίμεναν πώς και πώς να υλοποιηθεί οι κοντοκουρεμένοι (γυαλίζει ο σβέρκος τους πλέον) ρώσοι ολιγάρχες.

www.iefimerida.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.