Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Νέο σοκ για την Κύπρο: ΌΧΙ σε όλα λέει και η τρόικα

Δεν δέχεται ως λύση το «σπάσιμο» της Λαϊκής και τη δημιουργία του Ταμείου Αλληλεγγύης

Δεν περνάει από το Eurogroup η απόφαση ων Κυπρίων για "σπάσιμο" της πρώην Λαϊκής, σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr, από πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Οικονομικών. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι Κύπριοι θα πρέπει για μια ακόμη φορά να αναθεωρήσουν το σχέδιο διάσωσης και να λάβουν αποφάσεις πολύ κοντά στις αρχικές του Eurogroup της περασμένης Παρασκευής, καθώς οι εναλλακτικές δυνατότητες που επέλεξαν απορρίπτονται και εξαντλούνται η μια μετά την άλλη. Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες από τις πυρετώδεις διαβουλεύσεις που είναι σε εξέλιξη οι Κύπριοι συζητούν για επιστροφή στο αρχικό πλάνο του Eurogroup.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Γερμανία έχει ήδη πει όχι στο «plan B» της Κύπρου.

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει ότι η καγκελάριος είχε ήδη απορρίψει σχετική πρόταση στην κρίσιμη διαπραγμάτευση των Βρυξελλών την περασμένη Παρασκευή, λέγοντας ότι «είναι η πιο σκληρή μορφή απαλλοτρίωσης».

Και ο κ. Σόιμπλε σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, είπε: «Ο καλλωπισμός από μόνος του δεν είναι αρκετός». Η Κύπρος θα πρέπει να «κινηθεί και να κάνει εξοικονόμηση στα σοβαρά», συνέχισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

http://www.parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.