Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ο Αλέξης, το δημοψήφισμα και η μνήμη

Μετά την ιστορική «συνάντηση» του με τον Καμμένο εθνικό συνωμοσιολόγο και μάλιστα, την ημέρα που κατέρρευσαν σας χάρτινος πύργος οι μύθοι που πλασάρουν και οι δύο, ο ασυμβίβαστος Αλέξης, για το καλό της Κύπρου αυτή τη φορά, αποδέχθηκε τη θέση πολιτικών δυνάμεων της Κύπρου για δημοψήφισμα, προκειμένου ο Κυπριακός λαός να αποφασίσει για το μέλλον του.

Πρόκειται, σκεφτήκαμε, για μια ένδειξη εμπιστοσύνης προς τον Κυπριακό λαό, από τον Αλέξη, ο οποίος δήλωσε: «Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον Κυπριακό λαό, καθώς και την υποστήριξή μας στο αίτημα πολιτικών δυνάμεων της Κύπρου την τελική απόφαση να την πάρει ο ίδιος ο Κυπριακός λαός με δημοψήφισμα». Και υπογράμμισε: «Ο Κυπριακός λαός και οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να έχουν την τελική επιλογή για το ίδιο τους το μέλλον».

Μόνο που, η μνήμη μερικές φορές, αντιδρά, εκπέμπει μηνύματα περίεργα, σε επαναφέρει στη σφαίρα της πραγματικότητας. Υποδεικνύει την αλήθεια μέσα στον χρόνο.

Έτσι και τώρα, που υπενθύμισε ότι υπάρχει και άλλη τοποθέτηση του Αλέξη περί δημοψηφίσματος. Όπως για παράδειγμα στις 31/10/2011. Ναι, τότε …

Τότε που ο Αλέξης Τσίπρας, στο κεντρικό δελτίο του Alter, είχε πει σχετικά με την πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα:

«Έχω την αίσθηση ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση και βγάζει από το μανίκι έναν υποτιθέμενο άσσο και το γνωρίζαμε καιρό και δεν ήταν κάτι καινούργιο για εμάς. Όλες οι δημοσιογραφικές πληροφορίες και οι έγκριτες πηγές γνώριζαν και εσείς το έχετε γράψει ότι υπήρχε αυτή η ύστατη σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού του για να αποφύγει την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Θέλω λοιπόν να σας πω ότι πρόκειται για ένα τρικ το οποίο έχει σαν απώτερο στόχο να κερδίσει ο πρωθυπουργός λίγο ακόμα χρόνο στην εξουσία»…

«Γνωρίζετε καλύτερα από εμένα ότι αν επιχειρήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός να θέσει τέτοια διλλήματα, η πραγματική και όχι η υποθετική πτώχευση θα επισυμβεί πολύ πριν φτάσουμε στην κάλπη. Μόνο και μόνο με την πιθανότητα να τεθεί αυτό το δίλλημα και να πάρει απάντηση αρνητική. Άρα, αν είναι έτσι όπως τα λέτε, τότε πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη ζαριά όχι για τον πρωθυπουργό, αλλά για τη χώρα…»
Εδώ και το βίντεο: http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=24886

Η μνήμη, λοιπόν, υποδεικνύει την αλήθεια…

Υποκρισία ή σκοπιμότητα;

Κάποιοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι είναι και τα δύο.

Ό,τι κι αν είναι, στην προκειμένη περίπτωση που κρίνεται η επιβίωση και το μέλλον λαών και χωρών, ισοδυναμεί με πολιτική απάτη. Συνειδητή.

http://www.smartpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.