Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

S&P: Υποβάθμιση της Κύπρου στην κατηγορία «σκουπίδια»

Την υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου κατά μία βαθμίδα ανακοίνωσε ο οίκος αξιολογήσεων Standard & Poor's, ρίχνοντάς την στην κατηγορία «σκουπίδια».

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας, Standard & Poor's ανακοίνωσε ότι υποβάθμισε άμεσα κατά μια βαθμίδα την αξιολόγησή του για το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η αξιολόγηση αλλάζει από τη βαθμίδα CCC+ στην βαθμίδα CCC.

«Για κάθε πρόγραμμα δανειακής βοήθειας, υπάρχει ο κίνδυνος να μην είναι δημοφιλές και, άρα, να είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στο πλαίσιο μιας οικονομίας σε μακρά και βαθιά αναδίπλωση (...)

» Κατά συνέπειαν, νομίζουμε ότι οι κίνδυνοι μιας χρεοκοπίας, σε ότι αφορά το (εξωτερικό) χρέος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αυτήν την ώρα παρουσιάζονται αυξημένοι", αναφέρει το σχετικό ανακοινωθέν του οίκου.

Οπως είναι γνωστό, η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει δώσει τελεσίγραφο στην κυπριακή κυβέρνηση μέχρι την Δευτέρα προκειμένου να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο σχέδιο για την εξασφάλιση δανειοδότησης από τον μηχανισμό στήριξης, διαφορετικά θα αντιμετωπίσει την διακοπή της χρηματοδότησης των τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, γεγονός που θα οδηγήσει την χώρα εκτός της ευρωζώνης.

http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.