Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης - Πολλά τα λευκά ψηφοδέλτια

Όπως ήταν αναμενόμενο μετά τη φημολογία που ακολούθησε το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ εξελέγη γραμματέας του κόμματος ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο 34χρονος Νίκος Ανδρουλάκης εξελέγη νέος Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ανδρουλάκης, ψηφίστηκε από 109 από τους 168 ψηφίσαντες (66%), ενώ υπήρξαν 3 άκυρα. Οι εγγεγραμμένοι ήταν 179.


Αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τα μέλη της ΚΠΕ και του Κινήματος, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι η εκλογή του είναι ευκαιρία να υπηρετήσει τα «καθαρά» μηνύματα που έστειλε το Συνέδριο. Επιπλέον, σημείωσε ότι είναι ευκαιρία να ξεκινήσει μαζί με τους νέους «έναν μαραθώνιο για να αποδείξουμε» ότι «η γενιά μας είναι το νέο που θα στηρίξει μια καινούρια αλλαγή».

«Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί αλλά με πραγματική ενότητα και όχι επίπλαστη», είπε και τόνισε ότι «πρέπει να ξανασυναντήσουμε την κοινωνία, να περπατήσουμε να βρεθούμε πάλι με τους νέους, μη προνομιούχους, να τους προσφέρουμε προοδευτική λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

«Απέναντι σε αυτούς νιώθω υπόλογος, σε αυτούς πρέπει να δώσουμε ελπίδα και όραμα και θα το κάνουμε και μαζί με αυτούς πρέπει να ξανασηκώσουμε την πατρίδα και θα το κάνουμε», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Για επάξια εκλογή του κ. Ανδρουλάκη, μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «αποκτά έναν Γραμματέα νέο σε ηλικία, δυναμικό αξιόμαχο, με ολοκληρωμένη πολιτική προσωπικότητα, μακρά εμπειρία στο Πολιτικό Συμβούλιο και υπογράμμισε ότι γίνεται ο αγγελιαφόρος του μηνύματος του Συνέδριο για ανανέωση. Εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι θα ασκήσει τα καθήκοντά του με πολύ μεγάλο ζήλο, πλήρη σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες και με μέλημα την ενότητα της παράταξης, «αντιμετωπίζοντας όλους ως ίσους χωρίς καμία ανάμνηση παλαιών διαφωνιών».

Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε επίσης τον κ. Ανδρουλάκη να δώσει έμφαση στη συνεργασία του με όλα τα νέα στελέχη, «να πάρετε η νέα γενιά την υπόθεση στα χέρια σας, για να αποδείξουμε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει δυνάμεις που υπάρχουν και δίνουν αποστομωτική απάντηση σε όλους που έχουν πει για θάνατο της παράταξης». Τέλος, τόνισε ότι ο παραλληλισμός του ΠΑΣΟΚ με την «εφτάψυχη γάτα», πρέπει να επιβεβαιωθεί.

Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε την πρότασή του για το Πολιτικό Συμβούλιο, προτείνοντας παράλληλα να γίνει υπέρβαση στην ποσόστωση των γυναικών, για να εκπροσωπηθούν στο Όργανο πέντε αντί για τέσσερις. Ειδικότερα, πρότεινε τις: Φώφη Γεννηματά, Τόνια Αντωνίου, Χαρά Κεφαλίδου, Νάντια Γιαννακοπούλου, Συλβάνα Ράπτη, Άσπα Παπαηλιού. Επιπλέον, πρότεινε τους: Πάρη Κουκουλόπουλο, Κώστα Σκανδαλίδη, Θάνο Μωραΐτη, Παναγιώτη Αλαμάνο, Μιχάλη Καρχιμάκη, Κυριάκο Πιερρακάκη και Χρήστο Παπαστεργίου.


Υποψηφιότητα για θέση στο Πολιτικό Συμβούλιο υπέβαλαν και οι: Αντώνης Σαουλίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου και Κώστας Μπελτεγρής.

Ο κ. Βενιζέλος πρότεινε -και έγιναν αποδεκτοί δια βοής- για τη συγκρότηση Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου τους: Σοφία Αδάμ, Γιάννη Λύτρα, Ανδρέα Μακρυπίδη, Θανάση Παπαγεωργίου και Ειρήνη Συνετάκη.

Δια βοής έγινε αποδεκτή και η πρόταση του κ. Βενιζέλου νέος Συνήγορος του μέλους και του φίλου του ΠΑΣΟΚ να είναι ο Βαγγέλης Αργύρης.

Την Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης θα συγκροτούν, μετά από πρόταση του κ. Βενιζέλου που έγινε δια βοής αποδεκτή, οι: Γιώτα Γαζή, Κωνσταντίνα Βακαλοπούλου, Βάσω Σουλαδάκη, Γιώργος Αλιβιζάκης, Χρήστος Γκόγκας, Χρήστο Δρούζιας, Βασίλης Νούσιας, Δημήτρης Σαλτούρος και Θοδωρής Τσίκας.

Οι προτάσεις του κ. Βενιζέλου για τους Τομείς Πολιτικής Δράσης του Κινήματος, έχουν ως εξής:

Οργανωτικού: Λευτέρης Κατσικαρέλης

Συνδικαλιστικού: Δημήτρης Λιντζέρης

Αγροτικού και Συνεταιρεστικού: Θανάσης Παπαδόπουλος

Επιστημονικού: Νίκος Μίλης

Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Οργανώσεων: Μανόλης Όθωνας

Γυναικών: Ζέφη Δημαδάμα

Απόδημου ελληνισμού: Κώστας Τάτσης

Αυτοδιοίκησης: Φώτης Χατζημιχάλης

Κοινωνικών Κινημάτων και Εθελοντισμού: Αθηνά Δρέττα

Κατατέθηκαν, τέλος, δυο αυτοπροτάσεις για τους τομείς, του Γιάννη Αξαρλή για τον τομέα αυτοδιοίκησης και του Γιώργου Φραγκίδη για τον τομέα επαγγελματικών και βιοτεχνικών οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.