Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Σώσαμε τις τράπεζες, χάνουμε μία γενιά

Κριτική από Σουλτς για τον τρόπο που αντιμετώπισε η ΕΕ την κρίση

Κριτική για τον τρόπο που αντιμετώπισε η Ευρωπαϊκή Ένωση την κρίση και για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η πολιτική, κυρίως στη νέα γενιά, αφού δημιουργούνται στρατιές ανέργων, ασκεί σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Όπως αναφέρει ο κ. Σουλτς στο πρακτορείο Reuters, η Ευρώπη δαπάνησε δισεκατομμύρια ευρώ για τη διάσωση των τραπεζών της, αλλά κινδυνεύει να χάσει μία ολόκληρη γενιά νέων ανθρώπων... "Σώσαμε τις τράπεζες, αλλά κινδυνεύουμε να χάσουμε μία γενιά", ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ότι άνθρωποι χάνουν τελείως την εμπιστοσύνη τους στην ικανότητα της Ε.Ε. να επιλύσει τα προβλήματά τους. "Και αν η νεότερη γενιά χάνει την εμπιστοσύνη της, τότε στα μάτια μου η Ευρωπαϊκή Ένωση διατρέχει πραγματικό κίνδυνο", συμπλήρωσε.

"Η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία διαθέτουν ίσως τις καλύτερα εκπαιδευμένες γενιές που υπήρξαν ποτέ στις χώρες τους, οι γονείς τους επένδυσαν πολλά χρήματα στην εκπαίδευση των παιδιών τους, έκαναν το σωστό", είπε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. Και τώρα, πρόσθεσε, που είναι έτοιμοι να εργασθούν, η κοινωνία λέει: "Δεν υπάρχει θέση για εσάς". "Δημιουργούμε μία χαμένη γενιά", προειδοποίησε ο Μάρτιν Σουλτς.

"Κατά τη γνώμη μου, σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η θέσπιση απευθείας σχέσεων ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις τοπικές και περιφερειακές αρχές", σημείωσε ο Μάρτιν Σουλτς. Εναλλακτικά, έχουμε ένα σύστημα που θέτει υπό ακόμη μεγαλύτερη πίεση τον κοινωνικό ιστό της Ευρώπης, με αποτέλεσμα τα τεράστια ποσοστά ανεργίας των νέων που εμφανίζονται στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον ίδιο, "αυτό αποτελεί απειλή για την κοινωνική συνοχή" και "απειλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση ως σύνολο".

http://www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.