Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Ευ. Βενιζέλος: Όσοι ονειρεύονται το παλαιό ΠαΣοΚ χάνουν τον χρόνο τους

«Η χώρα θα κάνει τη στροφή σε πείσμα των ετερόκλητων δυνάμεων της καταστροφής», επισήμανε ο κ. Ευ. Βενιζέλος στην εισήγηση που έκανε στη Γραμματεία της ΚΟΕΣ.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ επιστράτευσε μια σκληρή γλώσσα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε για προκλητική διγλωσία.

«Στο εσωτερικό επιδιώκεται η πολιτική της ρήξης. Στο εξωτερικό η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιδεικνύει διαπιστευτήρια νομιμότητας.Τέτοια διγλωσσία!», είπε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του, πρόσθεσε, επιδίδεται σε μιαδημοσιοσχετίστικη προσπάθεια εξωραϊσμού και επίδοσης διαπιστευτηρίων στα σκαλοπάτια του γερμανικού υπουργείου οικονομικών και στις ΗΠΑ.

«Για να δείξει τί;» διερωτήθηκε. «Οτι δεν υπάρχει άλλη γραμμή από αυτή που ακολουθεί η κυβέρνηση; Τυφλή επένδυση στο αδιέξοδο στο εσωτερικό, εξωραισμός και γλύψιμο στο εξωτερικό!»

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ αναφέρθηκε τόσο στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ,λέγοντας ότι η επίμονη πολιτική σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε, όσοκαι στην δίωξη που ασκήθηκε για το έλλειμμα του 2009 σε στελέχη τηςΕΛΣΤΑΤ.

«Είναι άλλο να καθίσουμε και να συζητήσουμε για τα θέματα αυτάκαι άλλο να καταφεύγουν κάποιοι σε ξαναζεσταμένη εκδοχή των θεωριών συνωμοσίας, κάνοντας το λαό να πιστέψει ότι ήταν τεχητή η προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης και ότι ένας από μηχανής θεός θα μας βγάλει από την κρίση. Πρόκειται για ιστορική παραπλάνηση και αποπλάνηση της κοινωνίας που δεν βοηθά», σημείωσε.

Ως τον Ιούνιο θα κριθεί αν τελικά η Ελλάδα θα κάνει τη στροφή, εκτίμησε ο κ. Βενιζέλος, λέγοντας ότι αυτό το εξάμηνο είναι πολύ δύσκολο, επειδή εφαρμόζονται ουσιαστικά όλα τα μέτρα που ελήφθησαν.

«Είναι η τελευταία και πιο οξεία φάση, αλλά πρέπει να αντέξουμε.Φάγαμε τον γάιδαρο και είναι κρίμα να έχουμε μια ιστορική αποτυχία».

Επισήμανε επίσης ότι το ΠαΣοΚ έχει ιδιαίτερο λόγο να στηρίξει τηνπροσπάθεια εξόδου από την κρίση, γιατί στη δική του στρατηγικήπροσχώρησαν και η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ. Είναι μια εκλογικά νομιμοποιημένηεπιλογή. Δύσκολη αλλά εξηγημένη στον λαό, είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Πολλοί είναι αυτοί που φλερτάρουν με την ιδέα ενός οιωνεί εμφυλίου πολέμου, που διχάζει. Αλλά αυτό απορρίπτεται από την ελληνική κοινωνία», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, χαρακτήρισε «προκλητική» την επάνοδο της τρομοκρατίας, όπως είπε όμως αυτό δεν μπορεί να είναι αντικείμενο μικροπολιτικών αντιπαραθέσεων παλιού τύπου. Όσοι έχουν επενδύσει στηνκαταστροφή της χώρας βλέπουν ότι τώρα πια έρχεται το τέλος τηςστρατηγικής τους, είπε. Και πρόσθεσε «άλλο πολιτική αντιπαλότητα καιάλλο εχθρότητα».

Σχετικά με τη συζήτηση για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, έπειτα από την έκθεση ΔΝΤ ως αποτέλεσμα τυχόν λανθασμένων προγνώσεων, ο κ.Βενιζέλος κάλεσε κάποιους να μην «κάνουν σαν να ανακάλυψαν την Αμερική!».

«Δεν είχαμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε μια κακή και μια καλή επιλογή. Δυστυχώς, το δίλημμα ήταν ανάμεσα σε ένα κακό κι ένα χειρότερο πρόγραμμα.Η εμμονή των εταίρων στις μεταρρυθμίσεις ήταν άλλοθι για μην δίνουν εξηγήσεις για τις λανθασμένες προγνώσεις τους που οδηγούσαν στην ύφεση.Για εμάς, οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι άλλοθι, αλλά είναι επιλογές ζωτικής σημασίας που θα μας επιτρέψουν να βγούμε από την κρίση αυτοδύναμοι. Η ελληνική οικονομία και η ελληνική κοινωνία δεν αντέχουν σε άλλα μέτρα τέτοιου τύπου. Γι αυτό πρέπει ναεφαρμοστούν πιστά όσα έχουν συμφωνηθεί», υπογράμμισε.

Το συνέδριο του ΠαΣοΚ και οι προσυνεδριακές διαδικασίες είναι συνδεδεμένες με την αγωνία της χώρας να κάνει τη στροφή, είπε οπρόεδρος του κόμματος και επέκρινε όσους φαντασιώνονται ότι θα επαναλάβουν ως φάρσα τις διαδρομές της μεταπολίτευσης.

«Όσοι ονειρεύονται το παλαιό ΠαΣοΚ χάνουν τον χρόνο τους. Το ΠαΣοΚ δεν ψάχνει τον παλαιό του εαυτό αλλά επινοεί και επιβάλλει τον νέο του εαυτό. Θα κινηθούμε με άλλες ταχύτητες», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.