Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2015

Το «ΠΑΣΟΚ εξωτερικού» εγκαταλείπει τον Βενιζέλο και πάει με ΓΑΠ #tokinima


via smartpost: Με κοινή δήλωσή τους 42 Γραμματείς ΤΟ και μέλη Νομαρχιακών Οργάνων στον Ελληνισμό της διασποράς δηλώνουν την προσώρηση στο «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών»

Ο κατάλογος είναι ανοιχτός δηλώνουν τα στελέχη που πήραν την πρωτοβουλία.

Κοινή δήλωση προσχώρησης στο κόμμα Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών / Στήριξη στο κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργο Α. Παπανδρέου:


Εμείς, οι γραμματείς των μέχρι σήμερα Τ.Ο. και μέλη των Ν.Ε ΠΑΣΟΚ στον Ελληνισμό της Διασποράς χαιρετίζουμε την ίδρυση του κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Α. Παπανδρέου και δηλώνουμε την πλήρη στήριξη και συμμετοχή μας στο νέο κόμμα, καθώς αποτελεί για μας, την μόνη εγγύηση που θέτει τις βάσεις για ένα σύγχρονο ελληνικό κράτος.

Πιστεύουμε σ΄ αυτό το νέο ξεκίνημα που έχει ως αφετηρία την προσφορά στην πατρίδα και τους πολίτες της και όχι κέντρα συμφερόντων.

Στηρίζουμε τις αρχές και αξίες του Κινήματος Δημοκρατικών Σοσιαλιστών που προσδοκούν δημόσιο ήθος, δημοκρατικές αντιλήψεις, κοινωνικό όραμα, και συνέχιση των αγώνων για μια δίκαιη κοινωνία.

Τρέφουν ελπίδα για ένα γνήσιο λαικό, ριζοσπαστικό και αποκεντρωμένο, σοσιαλιστικό και αριστερό κίνημα αλλαγής που θα έχει σχέση με τα κοινωνικά κινήματα και τη λαϊκή δράση, που θα εκφράζει τα συμφέροντα των εργαζομένων, των ανέργων, των αγροτών, της νεολαίας, των μικρομεσαίων των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Tα ονόματα εδώ

epikairo: Ως «εξωτερικό» πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είχε αντιμετωπίσει τις δηλώσεις του Παπανδρέου ο Βενιζέλος, οι οποίες αφορούσαν σε ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες εντός του ΠΑΣΟΚ και ανασυγκρότησή του από τη βάση. Το έλαβε και αυτό υπόψη ο ΓΑΠ και προχώρησε στην ίδρυση κινήματος για να δείξει ότι ο δρόμος της ανασύστασης και ανασυγκρότησης των προοδευτικών δυνάμεων περνά μέσα από τον λαό.

Κάτι απόλυτα αντιληπτό στα οργανωμένα στελέχη που ζουν στο εξωτερικό και παρακολουθούν πώς λειτουργούν τα κόμματα στα κράτη τα οποία ζουν. Η κομματική φιλοσοφία του Βενιζέλου είναι τελείως ξένη σε αυτές τις αντιλήψεις και γι᾽ αυτό ο απόδημος ελληνισμός αποφασίζει μαζικά να αφήσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην τύχη του και να μετακινηθεί εκεί που γνωρίζει ότι θα υπάρξει η συμμετοχή και θα εισακουστεί ο λόγος του, πάντα σε δημοκρατικό πλαίσιο.


Έχει ο καιρός γυρίσματα

- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.