Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Καρχιμάκης: «Για τον Καραμανλή που κατέστρεψε την Ελλάδα δεν μιλάει κανείς!»

Σε αποκαλυπτική συνέντευξή του στο κανάλι SBC, ο Μιχάλης Καρχιμάκης εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση τόσο στον Κώστα Καραμανλή, όσο και στον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και τώρα υποψήφιος στη Β΄ Αθήνας με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, καταλόγισε την ευθύνη για την κατάρρευση της οικονομίας στην κυβέρνηση Καραμανλή και στον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό προσωπικά, ενώ για τον Ευάγγελο Βενιζέλο είπε ότι ανέτρεψε τον Γιώργο Παπανδρέου γιατί ήθελε να γίνει αρχηγός του κόμματος.
Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Καρχιμάκης είπε:
«Όλοι ξεκινάμε τη συζήτηση λες και η ιστορία ξεκίνησε να γράφεται από το 2009. Η ιστορία δεν ξεκίνησε να γράφεται το 2009, η ιστορία ξεκίνησε να γράφεται από πολύ νωρίτερα και κυρίως, για να πούμε τα πραγματικά στοιχεία, από το 2004 που ανέλαβε η κυβέρνηση Καραμανλή και είχε παραλάβει από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έλλειμμα 4%, δηλαδή περίπου 8 δισ. ευρώ και παρέδωσε στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου 36 δισ. ευρώ.

Είναι τελείως διαφορετικό να έχεις 8 δισ. ευρώ έλλειμμα και εντελώς διαφορετικό 36 δισ., να έχεις επιπλέον 28 δισ. ευρώ. Τι σημαίνει αυτό. Σημαίνει ότι εάν λάβει υπόψιν του κανείς ότι το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε πολιτικά για μέτρα 4 δισ. ευρώ αντιλαμβάνεστε τι θα σήμαινε εάν υπήρχαν επιπλέον 28 δισ. ευρώ.

Θέλω να πω λοιπόν ότι αναγκάστηκε το ΠΑΣΟΚ, ο Παπανδρέου, να αναμετρηθεί και να αναμετρηθούμε με την ιστορία, με τη διαδρομή, με τους ανθρώπους και μέσα από τον πυκνό χρόνο που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις δυσκολίες της χειροβομβίδας που μας παραδόθηκε, έχουν να σταματήσει να το λένε γιατί κάποιοι θέλουν να περιφρουρούν τον Καραμανλή.

Δηλαδή ο Καραμανλής είναι σε πλήρη ασυλία, δεν μιλάει κανένας, ο Παπανδρέου φταίει λες και ο Παπανδρέου κατέστρεψε τη χώρα σε τρεις μήνες, ή σε τέσσερις μήνες από την ώρα που παρέλαβε. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Η λογική δεν μπορεί να τα προσεγγίσει.

Ο Παπανδρέου παρέλαβε μια χειροβομβίδα. Διαπραγματεύτηκε, συγκρούστηκε, δεν μας δάνειζαν οι Αγορές, το ξέρετε πολύ καλά και τι έκανε; Έστησε έναν μηχανισμό στήριξης. Έναν μηχανισμό στήριξης όπου τα κράτη μέλη της Ευρώπης μας έδωσαν στην αρχή 110 δισ. και μετά άλλα 130 δισ. ευρώ. Δηλαδή, το μεγαλύτερο δάνειο που έχει δοθεί από κράτη σε χώρα. Που έχει δοθεί παγκοσμίως.

Όταν λοιπόν ο Παπανδρέου ξεκίνησε να σταθεροποιεί αυτή την κατάσταση και να επιχειρήσει να κλείσει ο κύκλος της κρίσης και να ανοίξει το θέμα των συγκρουσιακών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα δημιουργούσαν προϋποθέσεις παραγωγής ή εισροής νέου πλούτου, τότε και εσωτερικά και εξωτερικά, και από μέσα από το ΠΑΣΟΚ γιατί κάποιοι ήθελαν να γίνουν αρχηγοί και απέξω από το ΠΑΣΟΚ γιατί ο κύριος Σαμαράς ήθελε να γίνει πρωθυπουργός και είχε λυσσάξει (…).

Ο κύριος Βενιζέλος ήθελε να γίνει αρχηγός. Υπονομεύτηκε ο Παπανδρέου μετά τις Κάννες και από το εσωτερικό του και από τον Βενιζέλο. Είχε συμφωνηθεί να πάμε στο δημοψήφισμα και ο κύριος Βενιζέλος εν πτήσει άλλαξε γνώμη και έστειλε την επιστολή τη γνωστή, η οποία καταλαβαίνουμε πώς έγινε και διέρρευσε προς τα έξω, ότι διαφωνεί με όλη αυτή την ιστορία. (…)

Ο Παπανδρέου ανατράπηκε και από μέσα και από έξω και από τους Αγανακτισμένους που σήμερα έχουν εξαφανιστεί από παντού. Και ερωτώ, ανατράπηκε, έγιναν καλύτερα τα πράγματα; Μετά το 2012 ελήφθησαν πιο σκληρά μέτρα. Και βεβαίως το δεύτερο σημείο είναι ότι το κύμα μεταρρυθμίσεων που θα αποκαθιστούσε αδικίες και θα δημιουργούσε προϋποθέσεις εισροής νέου πλούτου εγκαταλείφθηκε και αποδομήθηκε…»
Δείτε το βίντεο με ολόκληρη την αποκαλυπτική συνέντευξη του Μιχάλη Καρχιμάκη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.