Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Οι 40άρηδες υποψήφιοι του Γιώργου Παπανδρέου


Η νέα γενιά που βγάζει στο προσκήνιο το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Οι 13 νέοι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια του κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου.

του Νίκου Τσίτσα



Μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Νεολαίας του κόμματος από τα μαθητικά τους χρόνια στην πλειοψηφία τους είναι οι 40αρηδες που θα είναι υποψήφιοι με το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου στις επερχόμενες εκλογές. Οι περισσότεροι έχουν βρεθεί στο πλευρό του Γ. Παπανδρέου πριν από το 2007 που αναδείχτηκε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και αποτελούν το νέο αίμα στα ψηφοδέλτια του Κινήματος ενώ πρωταγωνίστησαν στα δίκτυα αυτοοργάνωσης.

Δημήτρης Ι. Διαμαντίδης: Ετών 32. Επιχειρηματίας-Οικονομολόγος. Είναι γιός του πρώην υπουργού Γ. Διαμαντίδη και θα είναι υποψήφιος στην Β' Πειραιά. «Στο ΚΙΝΗΜΑ είμαστε στην πλειοψηφία νέοι άνθρωποι, νέοι επιστήμονες, χωρίς προσωπικά συμφέροντα, που αποφασίσαμε να σταματήσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις από τον καναπέ δημιουργώντας φραγμό στο μεγάλο κύμα λαϊκισμού και της δημαγωγίας. Στη γενιά μας, η οξυδέρκεια, η τόλμη και η αποφασιστικότητα είναι οι παράγοντες που θα προσδιορίσουν δυναμικά τις εξελίξεις. Υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να εκφράσω με τον πλέον γνήσιο τρόπο τις ανάγκες αλλά και τις ελπίδες μας», σημειώνει ο Δ. Διαμαντίδης.
Δημήτρης Ι. Διαμαντίδης
Δημήτρης Ι. Διαμαντίδης
Γεωργία Γεωργίου: Δικηγόρος με καταγωγή από την Άρτα. Θα είναι υποψήφια στην Β Αθήνας. Υπήρξε μέλος της νεολαίας ΠΑΣΟΚ από τα μαθητικά της χρόνια. Δραστηριοποιήθηκε στην ΠΑΣΠ όπου διετέλεσε μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ και εκλέχτηκε στο πρώτο συνέδριο της Ν. ΠΑΣΟΚ το 1991 στο Κεντρικό Συμβούλιο. Υπήρξε συνεργάτης του Γιάννη Ραγκούση κατά την περίοδο που ήταν υπουργός στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Γεωργία Γεωργίου
Γεωργία Γεωργίου
Κώστας Ζίβας: Υποψήφιος με το Κίνημα στο νομό Λασιθίου. Γεννήθηκε το 1973 και μεγάλωσε στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Σπούδασε Μαθηματικά. Από το 1998 μέχρι το 2010 ήταν ιδιοκτήτης φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης. Το 2011 δημιούργησε την εταιρεία SingletonApps που ειδικεύεται στην κατασκευή εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα (apps) για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πάθος του είναι οι επιχειρήσεις και η προώθηση καινοτόμων ιδεών. Γράφει τακτικά άρθρα πολιτικού περιεχομένου σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.
Κώστας Ζίβας
Κώστας Ζίβας
Θοδωρής Καραγιάννης: Υποψήφιος στη Ρόδο. Είναι 42 χρονών, δικαστικός υπάλληλος και μελισσοκόμος. Παντρεμένος με δυο παιδιά. Από τους παλιούς της αυτοοργάνωσης του ΓΑΠ από το 2007.
Θοδωρής Καραγιάννης
Θοδωρής Καραγιάννης
Παναγιώτης Παπαχατζής: 38 ετών Α' Αθήνας. Πρώην σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου. Από τους πλέον έμπειρους στην Ελλάδα σε θέματα ψηφιακής επικοινωνίας. Ζει και εργάζεται στο κέντρο της Αθήνας. Μετά την συνεργασία του με τον Γ. Παπανδρέου και τον Λ. Παπαδήμο επέστρεψε στον ιδιωτικό τομέα όπου διατηρεί την δική του επιχείρηση για θέματα ψηφιακής επικοινωνίας. Από τους πρωτεργάτες των δικτύων αυτοοργάνωσης του Κινήματος και ένας από τους παλαιότερους υποστηρικτές του Γ. Παπανδρέου πριν ακόμα και από την περίοδο του 2007.
Παναγιώτης Παπαχατζής
Παναγιώτης Παπαχατζής
Κώστας Αλεξάκος: Γεννήθηκε 14 Ιουνίου 1971, στην Αθήνα και είναι απόφοιτος της Σχολής Μωραΐτη (1978 - 1989). Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Architectural Association, School of Architecture, London (1991 - 2000), είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Θα είναι υποψήφιος στην Ά Αθήνας με το Κίνημα. Είχε οριστεί αντιπρόεδρος σε ΝΠΔΔ του Δήμου Αθηναίων όπου συνέβαλε ουσιαστικά στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του (2011-2012). Εργάζεται ως αρχιτέκτονας από το 2001 μέχρι σήμερα.
Κώστας Αλεξάκος
Κώστας Αλεξάκος
Μπάμπης Καρπούζος: Είναι 28 ετών και θα είναι υποψήφιος στη Β' Αθήνας. Όπως αναφέρει ο ίδιος στο βιογραφικό του τελείωσε τις βασικές του σπουδές στο νυχτερινό λύκειο του Αιγάλεω. Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πάτρας και είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά «αντιλαμβάνομαι τον αδιάκοπο αγώνα όλων των εργαζομένων, τα προβλήματα, τις δυσκολίες και τις ανάγκες μας».
Μπάμπης Καρπούζος
Μπάμπης Καρπούζος
Σταύρος Δρούγκας: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 και μένει στο Γέρακα από το 1993. Θα είναι υποψήφιος στο υπόλοιπο Αττικής. Εργάζεται ως Τεχνικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων στους τομείς της Ποιότητας, του Περιβάλλοντος και Ασφάλειας - Υγιεινής των Τροφίμων. Εκλέγεται Δημ. Σύμβουλος Γέρακα από το 2002 και διετέλεσε μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής, Πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών Γυμνασίων και Λυκείων, Εκπρόσωπος ΤΕΔΚΝΑ.Διετέλεσε επίσης Αντιδήμαρχος Γέρακα τα έτη 2008 και 2010 στους τομείς του Πολιτισμού, της Κοινωνικής Πολιτικής. Υπήρξε για χρόνια στέλεχος της ΝΠΑΣΟΚ και δραστηριοποιήθηκε τοπικά στο ΠΑΣΟΚ.
Σταύρος Δρούγκας
Σταύρος Δρούγκας
Ελισσαίος Αν. Μαμής: Δικηγόρος υποψήφιος στον νομό Βοιωτίας. Γεννήθηκε το 1968 στη Θήβα. Είμαι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ασκεί δικηγορία στη Θήβα. Σε ηλικία 15 ετών, το 1983, έγινε μέλος της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Θήβας και ήταν ιδρυτικό μέλος του μαθητικού τμήματος (ΠΑΜΚ) της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Θήβας.Διετέλεσε Γραμματέας της Οργάνωσης Νεολαίας ΠΑΣΟΚ της Νομικής Σχολής Αθήνας, μέλος της Γραμματείας της Οργάνωσης Αθήνας της Σπουδάζουσας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών της Νομικής Σχολής Αθήνας.Διετέλεσε μέλος του Τομέα Ενημέρωσης, Επικοινωνίας, Τεκμηρίωσης και Επιμόρφωσης της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ (1997-1999). Εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος και διετέλεσε Αντιδήμαρχος του Δήμου Θηβαίων την περίοδο 2007-2008 και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων την περίοδο 2009-2010.
Διετέλεσα μέλος του Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2009-2011.
Ελισσάιος Αν. Μαμής
Ελισσάιος Αν. Μαμής
Φραγκίσκος Παρασύρης: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης όπου θα είναι και υποψήφιος. Έχει εκλεγεί βουλευτής Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009.
Φραγκίσκος Παρασύρης
Φραγκίσκος Παρασύρης
Κατερίνα Κολτσίδα: Απόφοιτος του Κλασικού λυκείου Αρσακείου Ψυχικού (1988), έλαβε πτυχίο Ιστορίας και Αρχαιολογίας από τη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ (1994), Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Αιγυπτιολογία από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ (1996), του οποίου ανακηρύχθηκε διδάκτωρ Αιγυπτιολογίας (2001). Θα είναι υποψήφια στην Β' Αθήνας. Μέλος της ΠΑΜΚ από το 1982, και της Σπουδάζουσας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ από το 1988, (στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ). Ασχολείται με θέματα πολιτισμού, επιμόρφωσης και γυναικείου κινήματος. Μέλος του συντονιστικού του Δικτύου Π80 από το 2013.
Κατερίνα Κολτσίδα
Κατερίνα Κολτσίδα
Βαγγέλης Τσιμπλοστεφανάκης: Υποψήφιος στην Αχαϊα με το Κίνημα θα είναι ο αποχωρήσας γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ στην περιοχή. Ο Β. Τσιμπλοστεφανάκης διατηρεί προσωπικούς δεσμούς με τον Γ. Παπανδρέου. Τόσο ο ίδιος όσο και τα αδέρφια του δραστηριοποιήθηκαν στο ΠΑΣΟΚ από τα μαθητικά τους χρόνια και διετέλεσαν στελέχη του ΚΣ της Νεολαίας του κόμματος την δεκαετία του '90.
Βαγγέλης Τσιμπλοστεφανάκης
Βαγγέλης Τσιμπλοστεφανάκης
Τάνια Γραμματικού: Γεννήθηκε το 1973, πολιτικός μηχανικός στο Δήμο Φλώρινας. Θα είναι υποψήφια με το Κίνημα στον νομό Φλώρινας. Είναι ενεργό μέλος ΠΑΣΟΚ από το 2004, και όπως λέει η ίδια «ορφανό Προέδρου» από το 2012 μέχρι και τις 3 Γενάρη 2015, όταν υπέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, οπότε βρήκε πολιτικό σπίτι και έπαψε να είναι «ορφανό» έκτοτε.
Τάνια Γραμματικού
Τάνια Γραμματικού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.