Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΔΟΛ: μας έκοψε τα θαλασσοδάνεια ο ΓΑΠ #δεν_ξεχνώ

Διαβάζοντας την ανάλυση του «έγκριτου» δημοσιογράφου στα ΝΕΑ με τίτλο "Tι ξέχασε ο Παπανδρέου για τη συνάντηση με Μέρκελ - Σαρκοζί το 2011"[εδώ], καταλαβαίνει κανείς πως γράφτηκε για να χρεώσει στον Παπανδρέου -μεταξύ άλλων- απόλυτη προσκόλληση στην καρέκλα του!

«Παράδειγμα πρώτον: Λέει το σημείωμα ότι πριν από το Μνημόνιο δεν υπήρχε χρόνος για προκήρυξη δημοψηφίσματος ή εκλογών. Πράγματι, ο αναγκαίος νόμος για να γίνει δημοψήφισμα δεν υπήρχε, προωθήθηκε για ψήφιση το καλοκαίρι του 2011. Η κυβέρνηση όμως Παπανδρέου - σύμφωνα με κορυφαίους υπουργούς της εποχής που συμμετείχαν και έγιναν βίδες - είχε μια ζωηρότατη σύσκεψη όπου συζητήθηκε το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες πριν βρεθεί η χώρα στην ανάγκη να ζητήσει ξένη βοήθεια. Το ενδεχόμενο απερρίφθη, όπως απερρίφθη αργότερα και η πρόταση να ζητηθεί ειδική πλειοψηφία 180 βουλευτών για την ψήφιση του Μνημονίου. Αυτό θα υποχρέωνε τη ΝΔ να το ψηφίσει, αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου δεν το αποφάσισε. Το επιχείρημα είχε να κάνει με τους κινδύνους για τη χώρα. Αλλά όλοι «διάβασαν» και τη μία και την άλλη παράλειψη ως φόβο μην τυχόν και χαθεί η εξουσία. Αλλωστε, και το δημοψήφισμα του 2011 σε αυτό αποσκοπούσε. Να μην υπάρξει διακινδύνευση της εξουσίας. Δεν είναι τυχαίο ότι σε μεγάλο μέρος του σημειώματος Ελενόπουλου - Παπανδρέου κατηγορείται ο Αντώνης Σαμαράς γιατί δεν συναίνεσε σε κυβέρνηση ΠαΣοΚ - ΝΔ πριν από τον Νοέμβριο του 2011.»

Σε κάθε περίπτωση, θέλουν να μας πουν πως δεν πειράζει που ξέχασε ο Παπανδρέου τι έγινε στις Κάννες! Θυμάται ο Δημήτρης ο Μητρόπουλος! Και ΤΑ ΝΕΑ! Και τοMEGAtous! Και το Συγκρότημα ολόκληρο!

Με δυο χρόνια καθυστέρηση βεβαία και αφού διάφοροι περίεργοι τύποι σαν το Θαπατέρο για παραδειγμα, συντάραξαν τα θολά νερά της μιντιακής τους ομερτά γύρω από το δημοψήφισμα που ΔΕΝ έγινε το Νοέμβριο του 2011!

Αυτό πάντως που σίγουρα ΔΕΝ ξεχνούν όλοι αυτοί στο παραπάνω παρεάκι, όσα χρόνια κι αν περάσουν, είναι το θαλασσοδάνειο που ΔΕΝ τους έδωσε ο ΓΑΠ! Γι' αυτό και η εμμονή τους έκτοτε με τον Παπανδρέου δεν κρύβεται.

Δύο όμως είναι τα φάκτορς σήμερα:

1. Ο Παπανδρέου ΔΕΝ είναι στην εξουσία

2. Το συγκρότημα τελικά τα πήρε τα δάνεια [εδώ] και [εκεί] άμα τη αποχώρηση Παπανδρέου


Οι μόνες δύο ικανές και αναγκαίες συνθήκες-επαγωγές, ωστε να μπορούν εκεί στον ΔΟΛ να χρεώνουν μέ όλη τους την εμπάθεια, την καταστροφή της χώρας στο Γιώργο Παπανδρέου.

Ρίχνοντας την ίδια στιγμή ασπίδα προστασίας στον ευεργέτη Αντώνη Σαμαρά και τιμώντας το πολιτικό αλτσχάιμερ του έλληνα σχετικά με τη διακυβέρνηση Καραμανλή!

Το τελευταίο, ίσως να είναι και το μόνο που κάνουν πως ξεχνούν...



- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.