Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

Ο Σόιμπλε δείχνει τον φυσικό αυτουργό του «kill the referendum» στο πρόσωπο του Βενιζέλου

«Το ξέραμε» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την επίσπευση της προεδρικής εκλογής. Παράλληλα ο Σόιμπλε παρέπεμψε και στο δημοψήφισμα που είχε προτείνει ο Γιώργος Παπανδρέου, σημειώνοντας πως τότε ο πρώην πρωθυπουργός είχε αποσύρει την πρότασή του «υπό την πίεση του τότε υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου». [tvxs]

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου μετά το Ecofin, χαρακτήρισε «καλή» την απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως τον λόγο έχουν το κοινοβούλιο και ο λαός.

«Εάν δούμε σε ανασκόπηση τι έγινε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, είχαμε δύο φορές εκλογές, όμως κάποια στιγμή η Ελλάδα άρχισε να ανακάμπτει. Εάν δούμε τώρα τι έχει καταφέρει η Ελλάδα, κανείς μέσα σε αυτή την αίθουσα δεν θα το πίστευε. Είναι μια μεγάλη επιτυχία. Δεν έχουν όμως περάσει το βουνό, όπως δείχνουν οι αντιδράσεις», ανέφερε σύμφωνα με το Mega. Στον διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη προστέθηκε η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, είπε και σημείωσε όμως και πάλι ότι αυτή δεν είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με μερικά χρόνια πριν, όταν οι Έλληνες χρειάστηκε να ψηφίσουν δυο φορές.

Η διαφορά τώρα είναι ότι πρόκειται για εκλογή Προέδρου, για την οποία απαιτείται το 60% της Βουλής, διαφορετικά η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές, ανέφερε και συνέχισε: «εξαιτίας αυτού, υπάρχει μια πολιτική αβεβαιότητα η οποία δημιουργεί οικονομικές αναταράξεις». «Ακούσαμε την ανακοίνωση Σαμαρά, χωρίς αυτή να δημιουργήσει έκπληξη σε όλους μας, καθώς υπάρχουν μυστικά που κάνουμε ότι δεν τα ξέρουν οι άλλοι ή οι άλλοι κάνουν ότι δεν τα ξέρουμε εμείς. Αλλά τώρα έγινε γνωστή, είναι μια καλή απόφαση, όμως στο τέλος την ευθύνη έχουν το ελληνικό Κοινοβούλιο και ο ελληνικός λαός», πρόσθεσε.

Σε αυτό το σημείο ο Σόιμπλε παρέπεμψε και στη σύνοδο των Καννών. «Την κατάσταση αυτή την είχαμε αν θυμάστε, και στο Συμβούλιο των Καννών, όταν διαπραγματευτήκαμε με τον Παπανδρέου το δημοψήφισμα, το οποίο βέβαια την επόμενη μέρα αποσύρθηκε, υπό την πίεση του τότε υπουργού Οικονομικών Βενιζέλου», είπε, σύμφωνα με το Mega.

Epikairo: Σπουδαία είδηση, δια χειλέων Σόιμπλε. Υποδεικνύει τον Βενιζέλο ως φυσικό αυτουργό του "kill the referendum" και αποκαλύπτει τον υπονομευτικό ρόλο που έπαιξε το 2011. Πίεζε ο Βενιζέλος εν κρυπτώ από τον Πρωθυπουργό Παπανδρέου για να αποσυρθεί το δημοψήφισμα που είχε ο ίδιος ο Βενιζέλος υποστηρίξει λίγες μέρες νωρίτερα στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Είχε τη δική του ατζέντα σε βάρος του νόμιμα εκλεγμένου πρωθυπουργού, έκανε κατ' ιδίαν διαβουλεύσεις εν αγνοία του πολιτικού του προϊσταμένου.

Αν αυτό δεν συνιστά αποστασία, τότε τι συνιστά; Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον Βενιζέλο να διαπραγματεύεται μυστικά και κρυφά με τους ευρωπαίους εταίρους; Αλλά ο ίδιος ο Βενιζέλος είναι συνεπής με τον εαυτό του όταν λέει: "Όποιος έχει ζήσει την πραγματική διαπραγμάτευση για την υπόσταση και την πορεία της χώρας, όποιος έχει βρεθεί αντιμέτωπος με διλήμματα, με εκβιασμούς, όποιος κλήθηκε να απαντήσει με ταχύτητα σε ερωτήματα υπαρξιακά με ιστορικό βάρος, ξέρει τι σημαίνει να πρέπει να αντέξεις, να πρέπει να απαντήσεις, να πρέπει να προστατεύσεις το εθνικό συμφέρον".

Αποκαλύψεις σαν του Σόιμπλε επιβεβαιώνουν την προσφορότητα και αναγκαιότητα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος το 2011. Τότε ο ελληνικός λαός, αδιαμεσολάβητα και κυρίαρχα θα είχε εκφραστεί για το μέλλον του, στέλνοντας το πιο εκκωφαντικό μήνυμα στους ευρωπαίους και τις αγορές, δίχως η χώρα να γίνεται έρμαιο αφανών διεργασιών και συνεννοήσεων..

- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.