Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου είναι αθώος

Το Δικαστικό Συμβούλιο σήμερα αποφάσισε την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο, κατά πλειοψηφία...

Σύμφωνα με το βούλεμα (εδώ) , ο πρώην υπουργός παραπέμπεται για δύο αδικήματα, αυτό της νόθευσης και αυτό της απόπειρας απιστίας, ενώ απαλλάσσεται ομόφωνα από το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος με το οποίο βαρυνόταν σύμφωνα με το κατηγορητήριο που του είχε απαγγείλει η Βουλή. Επισημαίνεται δε η λέξη *απόπειρα*, που προστέθηκε στην κατηγορία της απιστίας. Πρακτικά, από τις τρεις κατηγορίες που του είχε απαγγείλει η Βουλή, το Δικαστικό Συμβούλιο τον παραπέμπει για μιάμισυ.

Το πιο ενδιαφέρον και σημαντικό είναι ότι ο Εισηγητής, που είναι κι ο μόνος που έχει διαβάσει την πλήρη δικογραφία, ζητεί την πλήρη απαλλαγή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, από όλες τις κατηγορίες, κάτι που είναι ασυνήθιστο για τα δικαστικά δεδομένα.
( εισηγητής: Επομένως, οι υπάρχουσες ενδείξεις θα έπρεπε να μη χαρακτηρισθούν αποχρώσες και, κατόπιν αυτού, θα έπρεπε, κατά την ελάσσονα γνώμη του Συμβουλίου, να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του κατηγορουμένου Γ. Παπακωνσταντίνου για τις πράξεις της νόθευσης εγγράφου από υπάλληλο και της απιστίας στην υπηρεσία, η οποία, εν προκειμένω, έχει ως προϋπόθεση την ίδια νόθευση )

Σημαντική εξέλιξη είναι επίσης το γεγονός ότι οι συγγενείς του απαλλάσσονται από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε δυο αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, αυτά της πλαστογραφίας και της απιστίας. Με δύο λόγια, το κίνητρο δεν υπάρχει πια, απαλείφεται και άρα δεν υπήρχε λόγος να προβεί σε οποιαδήποτε αλλοίωση της λίστας!!

Ενδιαφέρον έχει ακόμα ότι όλα τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου αποδέχονται ότι είναι ο μονος που έκανε κάτι για την αξιοποίηση της λίστας, γι αυτό άλλωστε δεν τον παραπέμπουν για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Το Δεκέμβρη του 2012 η κοινή γνώμη είχε

πειστεί απόλυτα για την ενοχή του κ. Παπακωνσταντίνου και όλοι θέλανε το κεφάλι του επί πίνακι, μετά από μια μαζική διοχέτευση πληροφοριών στον τύπου. Όμως, κατά τη διάρκεια τις προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή τα στοιχεία που έβγαιναν έδειχναν μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που αρχικά επιδιώχθηκε να παρουσιαστεί για τις ενέργειές του.

Μετά τις ψηφοφορίες στη Βουλή όπου όλοι ανέμεναν την ομόφωνη παραπομπή του, και κατόπιν των συγκλονιστικών ομιλιών του στη Βουλή που έβαζαν βόμβα στο κατηγορητήριο που του είχαν απαγγείλει, οι αμφιβολίες έχουν για τα καλά διαρρήξει τις όποιες υπόνοιες ότι ο πρώην υπουργός διέγραψε τα ονόματα των συγγνενών του από τη λίστα.

Να θυμήσουμε ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα δικαστεί σε Ειδικό Δικαστήριο, το πρώτο μετά το 1989 και την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου, για νόθευση εγγράφου, όταν δεν υπάρχει το νοθευμένο έγγραφο, καθώς σύμφωνα με την εγκληματολογική έρευνα το usb από το οποίο «λείπουν» τα ονόματα των συγγενών του δεν είναι αυτό το οποίο παρέδωσε - που καταστράφηκε στη συνέχεια από τον κ. Διώτη - αλλά άλλο που κατασκευάστηκε στη συνέχεια.

Κι ενώ δεν υπάρχει καν η νομική βάση για την κατηγορία νόθευσης εγγράφου, θα δικαστεί για απόπειρα απιστίας όταν ούτε δόλος προκύπτει, ούτε ζημία του δημοσίου έχει πιστοποιηθεί από τις ενέργειές του από τη στιγμή που δεν υπάρχει καν φορολογικός καταλογισμός των συγγενών, και ούτε καν η νομική βάση για το έγκλημα της απιστίας στην υπηρεσία.

Επίσης, να θυμίσουμε ότι ο πρώην υπουργός είναι ο άνθρωπος που ζήτησε και έλαβε τα στοιχεία από τη Γαλλία, και με βάση μαρτυρίες τα έδωσε για έλεγχο. Μέχρι και σήμερα, πάνω από τρισήμιση χρόνια αφότου παρέδωσε όλα τα στοιχεία για έλεγχο, τα αποτελέσματα είναι πενιχρά – και κάποιοι επιλέγουν να ξεχνούν ότι τα όποια σημερινά αποτελέσματα υπάρχουν μόνο και μόνο επειδή ως Υπουργός Οικονομικών ζήτησε και έφερε τα στοιχεία αυτά στην Ελλάδα.

Είναι κοινό μυστικό στους δικαστικούς κύκλους ότι η υπόθεση Παπακωνσταντίνου είναι μία στημένη ιστορία. Ψιθυρίζεται παντού, συζητιέται σε πηγαδάκια, έχουν γνώση οι φύλακες. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι αθώος.

- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.