Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Αποκαλυπτικό: Ο Παπαθανασίου έστειλε εν γνώσει του πλαστά στοιχεία για το έλλειμμα



Σε προηγούμενό μας ποστ '' Ο Παπαθανασίου έκρυψε στο συρτάρι του τα δελτία εκτέλεσης προϋπολογισμού #elleimma2009 '', εξηγήσαμε αναλυτικά πως η παράνομη μη δημοσιοποίηση εκ μέρους του ΥπΟικ, Γιάννη Παπαθανασίου, των δελτίων προϋπολογισμού για τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο-Σεπτέμβριο του 2009, απέκρυψε από τον ελληνικό λαό ότι το έλλειμμα έως τον Αύγουστο ήταν περίπου 21 δις ευρώ δηλ. ήδη κοντά στο 10% του ΑΕΠ!

Ο μόνος που γνώριζε το πραγματικό έλλειμμα ήταν ο ίδιος ο Παπαθανασίου και πιθανώς ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ουδείς άλλος, σε Ελλάδα και Ευρώπη, γνώριζε το πραγματικό ύψος του ελλείμματος καθώς εκείνο μπορούσε να αποδειχθεί μόνο από τα συγκεκριμένα δελτία τα οποία ο Παπαθανασίου κράτησε στο συρτάρι του...

Προσέξτε, η απόκρυψη των πραγματικών στοιχείων είναι η μισή απάτη. Η άλλη μισή απάτη είναι η αποστολή ψευδών στοιχείων στην Ε.Ε.! Παραθέτουμε τα στοιχεία που εξασφαλίσαμε και αποδεικνύουν ότι ο Παπαθανασίου πλαστογράφησε στοιχεία του προϋπολογισμού και τα έστειλε με τον πλέον επίσημο τρόπο [EDP Notification] στις 2 Οκτωβρίου 2009 στους εταίρους μας! Και όλα αυτά, 2 μόλις ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009:

Στο EDP που στάλθηκε 2 Οκτωβρίου, το έλλειμμα γενικής κυβέρνησης προβλέπεται να είναι 14.4 δις και το έλλειμμα κεντρικής 17.5 δις για το σύνολο του 2009:






Όμως στο 8μηνο, με βάση το δελτίο Π/Υ που ΔΕΝ δημοσίευσε ο Παπαθανασίου, το έλλειμμα κρατικού προϋπολογισμού (δλδ κεντρικής κυβέρνησης) ήταν ήδη 20.9 δις
(διπλάσιο σχεδόν από το αντίστοιχο 8μηνο του 2008).

Στο 8μηνο δηλαδή το έλλειμμα κεντρικής κυβέρνησης ήταν ήδη 3.4 δις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από την πρόβλεψη για το έτος!


ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ συνεπώς, σε μηνιαία βάση το κράτος δημιουργούσε έλλειμμα 2.6 δις (20.9 δις δια 8 μήνες). Με απλή αναγωγή, στο έτος αυτό σημαίνει έλλειμμα 2.6Χ12=31.3 δις Αντί γι αυτό, ο Παπαθανασίου έστειλε πρόβλεψη για έλλειμμα κρατικού προϋπολογισμού 17.5 δις, δηλαδή 13,8 δις παρακάτω! Όσο για τον ισχυρισμό ότι αν ξανάβγαιναν θα έπαιρναν μέτρα και θα κρατούσαν το έλλειμμα εκεί που έλεγαν (δηλαδή θα εξοικονομούσαν περίπου 14 δις σε 3 μήνες)....ας σκεφτούμε μόνο πως ΟΛΟ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ κονδύλι για μισθούς που είχε προϋπολογίσει να πληρώσει το δημόσιο το 2009 ήταν περίπου 14 δις! Άρα μιλάμε για καθαρή απάτη. Αυτό το ποστ από μόνο του αρκεί να ξεκινήσει δικαστική έρευνα για τον κο Παπαθανασίου, έχοντας ως αιτία την εξαπάτηση του ελληνικού λαού και των αρμόδιων ευρωπαϊκών οργάνων με πλαστογράφηση στοιχείων του προϋπολογισμού. Αντί αυτού, ο Σαμαράς επιβραβεύει τον Παπαθανασίου διορίζοντάς τον στα ΕΛΠΕ, ενώ τώρα ο νυν πρωθυπουργός κινδυνεύει καθώς η υπόθεση Παπαθανασίου ίσως εξελιχθεί σε «Βατοπέδι» για τον ίδιο. Σε πιθανή σύσταση εξεταστικής επιτροπής, αυτό που θα πρέπει να διερευνηθεί είναι οι ευθύνες Καραμανλή. Αν και εφόσον αποδειχθεί ότι γνώριζε το πραγματικό έλλειμμα, κάτι που φαντάζει απόλυτα πιθανό, η δικαιοσύνη θα πρέπει να αποδώσει πάσα ευθύνη για τα συγκεκριμένα πρόσωπα που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και κατά συνέπεια στο μνημόνιο.

epikairo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.