Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Στην… ελίτ των πιο λαϊκιστών πολιτικών διεθνώς ο Τσίπρας μαζί με Ιγκλέσιας, Λεπέν και Τράμπ!

Στην λίστα των πιο λαϊκιστών πολιτικών διεθνώς τοποθετεί τον πρωθυπουργό της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα το BBC, εκεί όπου είναι ήδη η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν και ο επιχειρηματίας και υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τράμπ.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο BBC στην πρώτη θέση βρίσκονται η Μαρίν Λεπέν, ο εκκεντρικός επιχειρηματίας Ντόναλντ Τραμπ, ο επικεφαλής του ισπανικού Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο Βρετανός επικεφαλής κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου, Νάιτζελ Φάρατζ, αλλά και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Γιατί, όμως, αναδεικνύονται οι παραπάνω πολιτικοί και για ποιο λόγο έχουν την υποστήριξη των ψηφοφόρων; Σε αυτό προσπαθεί να απαντήσει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Κουσνέρ, μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο BBC.

«Ο κόσμος δεν πιστεύει πια στους πολιτικούς, του επαγγελματίες πολιτικούς. Πιστεύει ότι είναι όλοι ίδιοι, ότι είναι όλοι διεφθαρμένοι, ότι οι χώρες δεν πάνε καλά, η ανεργία είναι υψηλή, ότι έχουμε καταληφθεί από τους πρόσφυγες, που δεν είναι αλήθεια. Έτσι οδεύουν προς τα ψέματα. (Οι πολιτικοί) ψεύδονται, δεν έχουν οικονομικό πρόγραμμα», δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο «αν ο υποψήφιος δεν πει ψέματα στην προεκλογική καμπάνια τότε δεν εκλέγεται, ενώ είναι εύκολο ο ψηφοφόρος να ακούσει τα ψέματα, αλλά στο τέλος ο χαμένος είναι εκείνος». «Το πρόβλημα είναι στους ψηφοφόρους γιατί πολλοί εξ αυτών προτιμούν την αποχή», ανέφερε ο ίδιος.

http://thecaller.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.