Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Aς ψάξει για κάποιο άλλο «κατόρθωμα» o κ. Σαμαράς

...τον προκαλούμε να αναφέρει έστω και μία μεταρρύθμιση που να είναι δική του. Μόνο μία.

Στον καταιγισμό των επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων των τελευταίων ημερών, σε μια χώρα με επικίνδυνη στασιμότητα, προστέθηκε και ο κατά διαστήματα "αντιμνημονιακός" και άλλοτε "μνημονιακός" κ. Σαμαράς. Με νέο ρόλο τώρα, αυτόν του "μεταρρυθμιστή".
Αποτελεί όμως, πραγματική πρόκληση να εμφανίζεται σήμερα, για να δικαιολογήσει το γνωστό και άκρως βλαπτικό για την Ελλάδα δόγμα του "δεν συναινώ στο λάθος" που εφήρμοσε από το 2010 έως το 2012 μέχρι να ανέβει στην εξουσία.
Τότε που υπήρχε άμεση αναγκαιότητα μιας στοιχειώδους συνεννόησης με την αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Σαμαράς μετέβαινε στο Ζάππειο για να παρουσιάσει τον τρόπο που θα μηδένιζε σε ένα χρόνο τα ελλείμματα. Αυτά που ο προκάτοχός του κ. Καραμανλής εκτόξευσε, απέκρυψε και πλαστογράφησε με τις συνέπειες που βιώνουν οι πολίτες μέχρι σήμερα.
Ο κ. Σαμαράς που ως Πρωθυπουργός, δεν ολοκλήρωσε καν το πρόγραμμα που ακολουθούσε η χώρα, γιατί μετά τις ευρωεκλογές ανακάλυψε για λόγους μικροκομματικούς τον παλιό καλό "αντιμνημονιακό" του εαυτό.
Όσον αφορά στις "μεταρρυθμίσεις" που έκανε επί πρωθυπουργίας του: όσες της δική μας κυβέρνησης δεν τις ματαίωσε (Παιδεία, στελέχωση κράτους, με την επικράτηση του 4-2-1 κλπ), τις υπόλοιπες τις παρουσίασε στο τέλος χωρίς καμία συστολή ως δικές του. Αυτές, που όχι μόνον δεν στήριξε όπως διατείνεται, αλλά τις πολέμησε σκληρά. 
 Εκτός και αν εννοεί μεταρρυθμίσεις τις χαριστικού χαρακτήρα ρυθμίσεις για κατεστημένα και συμφέροντα που έφερνε κατά δεκάδες στη Βουλή, με κάθε πακέτο μέτρων, υποβάλλοντας τους ¨Ελληνες στο μαρτύριο να πληρώνουν διπλά τις απαράδεκτες για τη χώρα και την Ελληνική κοινωνία πολιτικές του επιλογές.
Αντιλαμβανόμαστε το λόγο που εμφανίζεται τώρα να πει κάτι, αλλά ας ψάξει για κάποιο άλλο "κατόρθωμα".
Γιατί και εκτίθεται σήμερα με τις υστερόβουλες αναφορές του και είναι βέβαιο ότι, η φράση "Σαμαράς - Μεταρρυθμιστής", θα διδάσκεται στο μέλλον, ως χαρακτηριστική ιστορική, και πολιτική αντίφαση.
Τώρα, πλέον, όλοι γνωρίζουν και αναγνωρίζουν ότι εάν το 2010 η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε στήριξη από τα αλλα κόμματα θα είχαμε βγει προ πολλού απο την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.