Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

ΚΙΝΗΜΑ Αχαϊας: Ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος

Από  το ΚΙΝΗΜΑ Αχαϊας εκδόθηκε η ακόλουπη ανακοίνωση: Το Κίνημα είναι πάντα παρόν στον αγώνα για τη δημοκρατία και για την πρόοδο της χώρας. Και, παρά τα σενάρια που διακινήθηκαν από κάποιους περί του αντιθέτου, προχωράει στο τελικό στάδιο της πολιτικής και οργανωτικής του συγκρότησης.
Έτσι, με απόφαση του Προέδρου του Κινήματος, ανοίγουν οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε Προγραμματικό Συνέδριο.
Για το λόγο αυτό, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτός προσυνεδριακός διάλογος σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο, καθώς και στις Οργανώσεις του Κινήματος. Για όλα τα πολιτικά και οργανωτικά ζητήματα, οι αποφάσεις θα είναι συλλογικές.
Ολοκληρώνεται η συγκρότηση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, ενώ αρχίζει η συγκρότηση Δικτύων:Δίκτυο Νέων, Γυναικών, Επιστημονικών και Εργασιακών Χώρων, Απόδημου Ελληνισμού, Μεταναστών/Προσφύγων κλπ.
Ενόψει του προσυνεδριακού διαλόγου, θα κάνουμε σύντομη αναφορά στη σημερινή κατάσταση.
Σήμερα, η Ελλάδα και ο Ελληνικός λαός βρίσκεται σε μία εξαιρετικά οδυνηρή κατάσταση.
Η οικονομία έχει δεχθεί αλλεπάλληλα βαριά πλήγματα κατά  τους προηγούμενους μήνες.
Ο λαός μοιάζει να έχει χάσει τις ελπίδες του για βελτίωση της κατάστασης.
Παρά τις υπερβολικές αντισυστημικές διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ, όλοι είναι πλέον σε θέση να κρίνουν τις ακραία δυσανάλογες  δυνατότητές του να πραγματοποιήσει τα υπεσχημένα. Διαπιστώνει ο καθένας το τεράστιο χάσμα μεταξύ λόγων και πράξης.
Βλέπουμε ένα κόμμα που θεοποιεί το κράτος, δέσμιο των κομμουνιστικών ή άλλου τύπου ιδεοληψιών των στελεχών του.
Με κυβερνητικά στελέχη αμφίβολης επάρκειας για τις θέσεις που κατέχουν και τις ευθύνες που έχουν.
Παρακολουθούμε  το παράδοξο φαινόμενο της αγαστής συνεργασίας της «κυβέρνησης της αριστεράς» με παράγοντες της δεξιάς συντήρησης.
Μοιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει πάρει τον άγονο και επικίνδυνο για τη χώρα δρόμο των πελατειακών πρακτικών. Αυτόν στον οποίο έχει κατά το παρελθόν διακριθεί η Νέα Δημοκρατία.
Αλλά, - το πιο σημαντικό - είμαστε όλοι μάρτυρες της απουσίας πολιτικής πρότασης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Παρά τη βίαιη προσαρμογή της κυβέρνησής  του στην πραγματικότητα, που ανέδειξε την ιδεολογική και πολιτική του ένδεια, εξακολουθεί να πορεύεται ως να μην έγινε τίποτα.
Το άδοξο τέλος που είχε το «παράλληλο πρόγραμμα» αναδεικνύει τη συνολικότερη πολιτική του αδυναμία. Ποιά είναι η πολιτική πρόταση που καταθέτει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ; Καμία, εκτός του κομματικού ελέγχου του κράτους και μιας ξεπερασμένης – εκ των πραγμάτων – ρητορικής.
Το ΚΙΝΗΜΑ, από την Ιδρυτική του Διακήρυξη, έχει αναφερθεί στις αιτίες της κακοδαιμονίας της χώρας. Η πελατειακή αντίληψη και πρακτική, η λογική του «κράτους- λάφυρου», τα ρουσφέτια, η επιβράβευση των ημετέρων, η διόγκωση του κράτους με άσκοπες προσλήψεις, οι χαριστικές ρυθμίσεις, οι προμήθειες, η αδιαφάνεια στις συμβάσεις, η έλλειψη ελέγχου στις δαπάνες του κράτους.
Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η δυσλειτουργία της δημοκρατίας, οι ανίσχυροι δημοκρατικοί μας θεσμοί που θα απέτρεπαν όλα τα παραπάνω. Πώς θα αντιμετωπίσουμε, επιτέλους, τις αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση, πώς θα βγούμε οριστικά από την κρίση και τα μνημόνια; Και τί θα γίνει την επόμενη ημέρα;
Οι προοδευτικές δυνάμεις έχουν χρέος να επιβάλουν αυτόν τον εθνικό διάλογο. Για ένα Ελληνικό Σχέδιο, που θα απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας.
Για τη δημιουργία θεσμών που είναι απαραίτητοι για μια λειτουργική δημοκρατία, όπου οι πολίτες θα παίρνουν τις αποφάσεις, προσφέροντας με τη συμμετοχή τους την εμπειρία τους, τη γνώση τους.
Πολίτες που θα έχουν κάνει κτήμα τους και συνείδησή τους τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, που θα είναι φορείς των αλλαγών αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.