Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Το USB είχε ένα κρυφό αρχείο με κωδικό NMDSDCID που δημιουργήθηκε την 1η Οκτωβρίου 2012


Νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας σε σχέση με το επίμαχο usb της λίστας Λαγκάρντ που βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης και μέσα στη δικογραφία που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή. Σύμφωνα με το πόρισμα της Ελληνικής Αστυνομίας που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή εκτός από τα αρχεία τα οποία είχαν δημιουργηθεί στο usb από την αντιγραφή του στις 8 Ιουλίου του 2011,είχε δημιουργηθεί και ένα πρόσθετο κρυφό αρχείο μη ορατό στους χρήστες, με κωδικό NMDSDCID, την 1η Οκτωβρίου 2011 στις 15.42.46".

Μια ημέρα πριν παραδοθεί το usb από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου και επιστρέψει στο ΣΔΟΕ και περίπου δύο ώρες μετά από την πρώτη φορά που άνοιξε το usb ο κ. Βενιζέλος με τον κωδικό χρήστη «Sofia».

Το πόρισμα δεν έχει καμία πρόσθετη αναφορά που θα φώτιζε αυτό το γεγονός κάτι το οποίο αναμένεται να εξηγηθεί περαιτέρω στη συνέχεια.


Επίσης, το iefimerida.gr αποκαλύπτει τόσο το cd που εστάλη ως αντίγραφο από τη Γαλλία πριν λίγες εβδομάδες όσο και το usb που είναι ενσωματωμένο στη δικογραφία και έχει προέλθει από την αντιγραφή του τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, στο usb που του είχε παραδώσει ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ποιος και πότε είδε τα αρχεία της λίστας Λαγκάρντ

Το αρχείο ανοίχθηκε για πρώτη φορά από τον χρήση με κωδικό windows user τα ξημερώματα της 30ης Σεπτεμβρίου του 2010, 28 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα και έμεινε ανοικτό έως τις 00.55'. Ο ίδιος χρήστης ξανανοίγει το αρχείο στις 28 Φεβρουαρίου του 2011 και την 1 Ιουλίου του 2011. Ειδικά αυτή η τελευταία φορά αποτελεί μυστήριο καθώς ήδη ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών και έχει παραδώσει το usb στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.

Επίσης, σύμφωνα με το πόρισμα ο χρήστης SO113601 έχει ανοίξει το αρχείο στις 6 Ιουλίου του 2011 στις 11.33 το πρωί αλλά και στις 2 Οκτωβρίου του 2012, ημέρα κατά την οποία παραδόθηκε το usb από τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου και έφτασε αυθημερόν στο ΣΔΟΕ. Από αυτό συνάγεται ότι ο συγκεκριμένος κωδικός χρήστη ανήκει σε υπολογιστή της υπηρεσίας.

Το αρχείο έχει ανοίξει μια φορά στις 8 Ιουλίου 2011 από το χρήστη με κωδικό USERV, ημέρα κατά την οποία έχει δημιουργηθεί το αντίγραφο που παρέδωσε ο κ, Διώτης στον κ. Βενιζέλο και σήμερα βρίσκεται στη δικογραφία.

Τέλος, το αρχείο έχει ανοιχθεί και από τον χρήστη SOFIA δυο φορές. Η πρώτη την 1η Οκτωβρίου 2012 στις 13.45' και η δεύτερη στις 2 Οκτωβρίου 2012 στις 8.47' το πρωί. Εκτιμάται ότι ο χρήστης SOFIA αφορά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο καθώς συμπίπτει με τις ημέρα παράδοσης του usb.





Από http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.