Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Η «φράξια» των 7 υφυπουργών βάζει φωτιά στο ΠΑΣΟΚ

«Παρών» στις εσωκομματικές εξελίξεις δηλώνει και πάλι η ομάδα των 7 υφυπουργών του ΠΑΣΟΚ. Μετά από σιγή ασυρμάτου πολλών μηνών η ομάδα επαναδραστηριοποιείται το τελευταίο χρονικό διάστημα ενόψει του συνεδρίου του κόμματος στις 28 Φεβρουαρίου.

Οι κύριοι Φίλιππος Σαχινίδης, Σωκράτης Ξυνίδης, Μανώλης Οθωνας, Θάνος Μωραΐτης και η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη θα αποτελέσουν τον πυρήνα της σημερινής συνάντησης στο ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους και να καταλήξουν σε μια κοινή παρέμβαση. Μαζί τους θα ήταν και ο Γιώργος Πεταλωτής που κατέβαινε οδικώς από την Κομοτηνή αλλά ενεπλάκη-έξω από τη Θεσσαλονίκη- σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος που είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί το αυτοκίνητό του, χωρίς ευτυχώς ο ίδιος να τραυματιστεί.

Ετσι, επέστρεψε στην Κομοτηνή και θα μετάσχει στη σύσκεψη τηλεφωνικώς.

Επίσης θα απουσιάζει ο Γιάννης Δριβελέγκας, επισήμως λόγω σπασμένου χεριού, ανεπισήμως λόγω πιέσεων της Ιπποκράτους.

Παρόντες στη συνάντηση φημολογείται ότι θα είναι και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ή πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όπως ο Πάνος Μπεγλίτης, ο Νίκος Τσώνης, ο Νίκος Ζωίδης, η Αφροδίτη Παπαθανάση και η Μαρία Θεοχάρη. Ο Θάνος Γικόνογλου έχει διαμηνύσει ότι βρίσκεται στη Βουλγαρία αλλά συμφωνεί με την κίνηση.

Ολοι, σύμφωνα με πληροφορίες από άλλες συναντήσεις που έχουν ρποηγηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, εκφράζουν την ανησυχία τους για την πορεία του κόμματος κυρίως σε δύο κατευθύνσεις:

Αφενός γιατί,όπως εκτιμούν, το ΠΑΣΟΚ γίνεται απολογητής της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Κατά την άποψή τους η στρατηγική του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν οδηγεί στην αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης από τη στιγμή μάλιστα αποκλείονται συστηματικά από τα όργανα ικανά, δοκιμασμένα και άφθαρτα στελέχη ενώ προωθούνται πρόσωπα με μοναδικό τους προσόν την πίστη και την τυφλή υπακοή στη σημερινή ηγεσία.

Οι «υφυπουργοί» δεν έχουν, όπως λένε, την πρόθεση να γίνουν τάση ούτε σε αυτή τη φάση να αμφισβητήσουν την κυριαρχία του κ. Βενιζέλου αλλά θέλουν να εκφράσουν την αγωνία τους και να τους δοθεί η δυνατότητα να ακουστούν καθαρά οι απόψεις τους στο συνέδριο.

Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη ποιες θα είναι οι τελικές τους αποφάσεις αλλά αυτό που φαίνεται ως πλέον πιθανό ενδεχόμενο είναι η παρέμβασή τους να έχει αρχικά τη μορφή ενός κειμένου.

Το ίδιο ακριβώς είχαν κάνει και τον Μάρτιο του 2012 όταν με κοινό τους κείμενο που ανέβασαν ταυτόχρονα στις ιστοσελίδες τους είχαν ζητήσει η τότε επικείμενη ανάδειξη του νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ να γίνει από συνέδριο και όχι από τη βάση.

Στην αρχική ομάδα μετείχε και ο Μάρκος Μπόλαρης ο οποίος όμως στη συνέχεια αποστασιοποιήθηκε καθώς εντάχθηκε στην ομάδα του Ανδρέα Λοβέρδου. Στη συνέχεια αντικαταστάθηκεαπό τη Θεοδώρα Τζάκρη.

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι η επαναδραστηριοποίηση του κ. Σαχινίδη στα πλαίσια της συγκεκριμένης ομάδας καθώς είχε διαφανεί ότι τους είχε... εγκαταλείψει λόγω της επανασύνδεσης των σχέσεων του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.