Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Γ. Παπανδρέου στο CNN : Τα μέτρα λιτότητας, πονούν τον ελληνικό λαό...

Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν προσκεκλημένος στο CNN, στην εκπομπή της Cristiane Amanpour. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην οικονομική κρίση και στα μέτρα λιτότητας, που πονούν τον ελληνικό λαό. " Κι εγώ πονάω" δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός...
Σε κάποιο, σημείο η δημοσιογράφος ρωτάει: " Πρόσφατα ο Πρόεδρός σας δήλωσε ότι και άλλα μέτρα λιτότητας θα προκαλέσουν κοινωνική έκρηξη.
Πιστεύετε ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί να πάρει και άλλα μέτρα λιτότητας ; "
Ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε: " Συμφωνώ μαζί του, αλλά δεν πρέπει να πάρουμε άλλα μέτρα λιτότητας" και συνεχίζει " Η προτεραιότητα είναι να δούμε πίσω από το πρόβλημα, γιατί φτάσαμε εδώ..." και καταλήγει:
" Η λιτότητα δεν είναι λύση. Η λιτότητα μπορεί να είναι απαραίτητη για να ελέγχουμε τον προϋπολογισμό, αλλά στο τέλος δεν θα είναι αυτή η φόρμα που θα μας κάνει πιο ανταγωνιστικούς".
" Αυτό που συμβαίνει τώρα, είναι ότι τα μέτρα λιτότητας είναι πολύ βαθιά και σπάνε τα φτερά της νέας γενιάς. Δεν θέλω να δω άλλη χαμένη γενιά. Γι΄αυτό πρέπει να σκεφτούμε...".
Αναφερόμενος και στις αισιόδοξες προβλέψεις για τον τουρισμό είπε: " Η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες. Ο τουρισμός έχει ανέβει παρά τα προβλήματα, η Ελλάδα είναι είναι μια φιλόξενη χώρα, οι τουρίστες περνούν καλά, είμαστε στην κορυφή, η πράσινη ενέργεια είναι ένας τομέας που αναπτύσσεται, η εκπαίδευση και η υγεία θα μπορούσε να είναι εξαγώγιμα προϊόντα" .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.