Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, για τη συμπλήρωση ενός χρόνου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Ένας χρόνος συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με ΑΝΕΛ, με δύο εκλογικές αναμετρήσεις, ένα προσχηματικό δημοψήφισμα, κλειστές τράπεζες, capital controls, τρίτο μνημόνιο, αύξηση της ανεργίας, μεγαλύτερη ύφεση, μεγάλη απώλεια του ΑΕΠ και συγκάλυψη των ευθυνών της κυβέρνησης Καραμανλή, σίγουρα δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς.
Έξι χρόνια από την αποκάλυψη της κρίσης, αφού μεσολάβησε από την αρχή, όχι απλώς η άρνηση όλων των κομμάτων στην πρόσκληση της κυβέρνησης Παπανδρέου για εθνική συνεννόηση, αλλά και η χειραγώγηση, η υποδαύλιση της αντίδρασης των πολιτών με σκοπό την εξουσία, βρισκόμαστε σήμερα στο «σημείο μηδέν». Μπορεί η «συνταγή των Ζαππείων» του κ. Σαμαρά και το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» του κ. Τσίπρα να μετατράπηκαν αμέσως σε δυσχερέστερα Μνημόνια, έχει αποδειχθεί όμως πλέον ότι η  συνέχιση των μεταρρυθμίσεων που ξεκίνησε δυναμικά η κυβέρνησή μας –  και οι οποίες επιχειρήθηκε να ανατραπούν – αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση.
Έστω και τώρα λοιπόν, μετά από ανευθυνότητες και πισωγυρίσματα χρόνων, οφείλουμε όλοι επιτέλους να αντιληφθούμε την πραγματικότητα, να απευθυνθούμε άμεσα στους πολίτες, να αποκαταστήσουμε ενώπιόν τους την αλήθεια για τα αίτια και τον χειρισμό της κρίσης, να δώσουμε προοπτική στη χώρα και να βγούμε από το διαφαινόμενο σε όλους πλέον αδιέξοδο.
Η πραγματικότητα είναι τέτοια που δε συγχωρεί πια μικροκομματισμούς, μεθοδεύσεις και τακτικισμούς απο κανέναν. Απαιτείται αλήθεια, αποφασιστικότητα, σπάσιμο της κομματικής περιχαράκωσης και ταχύτητα για τις μεγάλες αλλαγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.